EZ A HIRDETÉS MÁR LEJÁRT!

Esti Csillag xx

Esti Csillag xx

Ár:

Fedeztetési ár: 50 000 - 100 000 Ft között

fedezőmén

Tulajdonságok
Fajta angol telivér
Nem mén
Születési dátum 2010. március (14 éves)
Ló neve Esti Csillag xx
Színe fekete
Magasság 164 cm bottal - 172 cm szalaggal
Magasság típusa végső magasság
Alkalmasság díjlovaglás
díjugratás
fedezőmén
galopp
hobbilovaglás
Képzettség belovagolt
Jellemzők - fedengedéllyel rendelkezik
Származása jelleg
Versenyez nem
Van eredménye galoppon
Leírás
Esti Csillag az őszi fedeztetési szezonban is a tenyésztők rendelkezésére áll mesterséges útoni! Csikói már láthatók a Galopp-pályán, félvér kancákat idén kezdett fedezni. Barátságos, könnyen kezelhető ló, a telivér érzékenységével és robbanékonyságával. Esti csillag karrierje fényesen indult 2 évesen Szlovákiában kezdte, ahol egy 1000m-es csikó versenyben Zdenko Smidával első helyen ért célba, majd szeptemberben Robert Saraval a 4000€ összdíjazású Cena Charvát Slovakia s.r.o. (28 Karpatská Cena) versenyben egy előkelő 4. helyen érkezett célba. Ezután téli pihenőre küldték a lovat és 2013-ban két korteherversenyt a Pünkösdi díjat nyakhosszal majd a Júniusi díjat már biztosan nyerte. Ezután a menedzsment bízott a lóban és a 91. Magyar Derbyben indította, ahol sajnos a lovasa feltartotta sérülés miatt.

Apja az Amerikai tenyésztésű Satin Stone John Gosden istállójából érkezett Magyarországra, anyja a német tenyésztésű Estemona, aki külföldi pályákon is megállta a helyét magyar tréningből.

Esti Csillag legjobb csikója galoppon Draco, aki 2021-ben a magyar tenyésztésű telivérek 2400m-es nagydíjában 3. helyezést ért el, majd az utolsó két versenynapon 1600 és 2200m-en is győzedelmeskedni tudott és a 2022-es szezont is győzelemmel kezdte.