Felhasználási feltételek

A felhasználóneved alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Te vagy a felelős.

Tilos az azonosító és jelszó átruházása valaki másra.

Amennyiben tudomásodra jut, hogy adataid más személy illetéktelenül használja, azonnal lépj kapcsolatba velünk az info@riderline.hu-mail címen.

Ne használj más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető azonosítót (felhasználónevet). Az ilyen azonosítókat az adminisztrátorok és moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt az azonosítót mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.

A cikkekhez kapcsolódó hozzászólásokért, a fórumokon közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért a Riderline Kft. teljes felelősséget nem vállal, csak abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja.

Nem helyezhetsz el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

Semmilyen formában, még ráutalóan se buzdíts az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére.

Ne sértsd más felhasználók, vagy más emberek személyiségi jogait.

Ne rombolj. A túl nagy file csatolása, programok csatolása, a hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, egy többszöri, azonos néven való megnyitása, a gyakori szövegismétlés törlést von maga után.

A cikkhozzászólásokban, a fórumokon, blogokon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmilyen ellenőrzést nem folytatunk, így a Riderline Kft. semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a fórumokon/blogokban, stb. elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.

A felhasználó hozzászólása elküldésével lemond minden, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról. A cikkhozzászólásokban, fórumokban, videómegosztón, blogokon közzétett szövegek, képek, videók és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai a hozzászólás elküldése után a Riderline Kft. tulajdonába kerülnek. E helyeken közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk. Újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában csak a Riderline Kft. engedélyével lehetséges. A felhasználó saját kommentjét továbbra is szabadon használhatja.

Szigorúan tilos a fórum felhasználóinak személyes adatait technikai vagy egyéb módszerekkel illegálisan gyűjteni és tárolni, valamint a Riderline Kft. által működtetett oldalon lekérő számítógépek IP-címeit begyűjteni.

Moderálási alapelvek
A fórumok, cikkhozzászólások, blogok, videók regisztráció nélkül olvashatók/nézhetők, de hozzászólni azonban csak regisztrált felhasználóknak van módjuk. A regisztráció feltétele a regisztrációs oldal kötelező adatainak megadása.

Jelszó, biztonság
A felhasználóneved alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Te vagy a felelős. Ezért kérjük, hogy jelszavad tartsd titokban, ne add át másnak. Ne válassz olyan jelszót, amit Téged ismerve könnyű kitalálni. Amennyiben tudomásodra jut, hogy adataidat más személy illetéktelenül használja, azonnal lépj kapcsolatba moderátorunkkal az info@riderline.hu e-mail címen.

Moderálás
Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de a fórumokat/blogokat/videókat, és azok hozzászólásait morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk. A Riderline Kft. az általa megbízott moderátorokra ruházza a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. A moderátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó regisztrációját megszüntethetik.

A moderátorok moderálási jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a felhasználók által felvitt tartalmakat. A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

Szabályok
Nem helyezhetsz el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

Ne hozz létre az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdító tartalmat. Ne sértsd más felhasználó, vagy más ember személyiségi jogait. Ne használj más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető nicket (felhasználónevet). Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a nicket mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek. Ne rombolj. A túl hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, a gyakori szövegismétlés törlést és/vagy tiltást von maga után. Minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell. A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen az operátorok az alábbi esetekben lépnek fel:

Nagybetűs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata; Egymás után több soron keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás; Bármilyen tartalom (de különösen FTP szerver, pornóoldal, konkurens site) hirdetése. Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurens fórum szolgáltatás címe, valamint webcím, sem névben, sem hozzászólásban nem lehet. A Riderline.net tartalmainak használatát csak közvetlen felhasználó-szerver kapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit); Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása; Tilos más személyek, csoportok alázása; Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani; Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti. Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

A konfliktusmentes felhasználás érdekében:
A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedj és csak olyat írj, amit személyesen is felvállalsz! A személyeskedő tartalmak törlésre kerülnek.

Az oldalon – tekintettel arra, hogy sokfélék vagyunk sokféle nézettel – kerülendők a könnyen konfliktushoz vezető témák, mint pl. politika, rasszizmus, stb. Csak egy regisztrált névről írj! (egy ember – egy regisztráció). Aki indokolatlanul egyszerre két (vagy több) regisztrációt használ és ezzel visszaél, annak – a félreértések elkerülése végett – a klónnevei törlésre kerülnek. Ne “flood”-olj, közlendődet ne juttasd ismétlésekkel többször, ne áraszd el ugyanazzal a mondandóddal az oldalt és az ide látogatókat! Nagybetűt – ha lehet – ne használj komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálnál, zavaró. A konkrét személyek minősítésével kapcsolatos észrevételeidben kerüld az adott személyre vonatkozó nyílt kritikát, mivel nem szeretnénk olyan vitákba bonyolódni, amelyekhez az ilyen hozzászólások vezethetnek. Azok a felhasználók, akik több alkalommal is személyeskedéssel sértenek másokat vagy több alkalommal is súlyosan megsértik a honlap működését meghatározó alapelveket, átmenetileg (1 hónap) vagy véglegesen is kitilthatók. A moderálással kapcsolatos észrevételeidet – a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – a moderátornak küldött üzenetben az info@riderline.hu-n teheted meg.

Szerzői jog

A Riderline weboldal (a https://riderline.hu/ és a https://www.riderline.net/ domain név összes aloldala és összes aldomain neve) a szerzői jog védelme alatt áll. Az ezzel kapcsolatos vagyoni jogok gyakorlására kizárólagosan a Riderline Kft. jogosult. A Riderline Kft. fenntartja a jogot a weboldal minden részének terjesztésére és másolására.

Tilos a weboldal egészének vagy részeinek feldolgozása, reprodukálása, átruházása, terjesztése és értékesítése a Riderline Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, beleértve a tartalmi szöveges részeket, képeket, videókat, grafikákat, szerkezetet, programokat, eljárásokat.

A Riderline által létrehozott szöveges, képi és videós tartalmak megjelenésük helyétől függetlenül (https://riderline.hu/ és a https://www.riderline.net/ weboldalak, a Riderline Facebook, illetve Instagram oldala) a szerzői jog védelme alatt állnak. Az ezzel kapcsolatos vagyoni jogok gyakorlására kizárólagosan a Riderline Kft. jogosult. Tilos ezen tartalmak egészének vagy részeinek másolása, feldolgozása, reprodukálása, átruházása, terjesztése és értékesítése.

A Riderline weboldalon található információkat a Riderline Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása esetén is csak megfelelő és egyértelmű hivatkozással, eredeti tartalommal lehet átvenni. Kizárólag saját használat céljára a weboldal felhasználója letöltheti a saját számítógépére, és kinyomtathatja a Riderline tartalmait, azonban harmadik fél számára semmilyen formában sem teheti közzé.

A Riderline Kft. nem garantálja, hogy a weboldalakon elérhető minden információ naprakész, azonban törekszik a hiteles és pontos megjelenítésre. A Riderline Kft. fenntartja a jogot, hogy a weboldalon található információkat előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa, továbbá nem vállalja a felelősséget az esetleges elírásokért.