EZ A HIRDETÉS MÁR LEJÁRT!

Prestige di Fer

Prestige di Fer

Ár:

Fedeztetési ár: 100 000 Ft felett

fedezőmén

Tulajdonságok
Fajta holland sportló (KWPN)
Nem mén
Születési dátum 2020. január (4 éves)
Ló neve Prestige di Fer
Színe szürke
Magasság 0 cm bottal - 0 cm szalaggal
Magasság típusa növésben
Alkalmasság díjugratás
Képzettség kiképzés alatt
Jellemzők - fedengedéllyel rendelkezik
Származása tisztavérű
Versenyez nem
Van eredménye
Leírás
Magyarországon a tenyésztők számára ritkán nyílik lehetőség ilyen anyai vonallal rendelkező mént választani. A fiatal mén nevéhez mérten már komoly presztízzsel rendelkezik, hiszen az idei évben az egyik legértékesebbnek tartott fajtában, az OS-ben (Oldenburg Springpferd) kapott tenyésztési engedélyt.

A Querly Chin – de Muze kancacsalád:
A tenyésztőlegenda Joris de Brabander korán felismerte az általa tenyésztett kanca, Querly Chin (1.60m) klasszisát, megalapítva ezzel minden idők egyik legeredményesebb családját. 11 csikója közül mindegyik nemzetközi szintű sportló, köztük Walnut de Muze (1.60m), Waloon de Muze (1.60m), Narcotique de Muze IV (1.60m) és Prestige di Fer dédanyja, Narcotique de Muze II (1.60m).

Narcotique de Muze II az olimpiai bajnok Eric Lamaze-zal versenyzett, 13 saját csikója jutott a legmagasabb szintekre, köztük a fedezőmén Querlybet Hero (1.60m), Loro Piana Boyante de Muze (1.60m) vagy Prestige nagyanyja, Sea Cost Ferly (1.60m). 40(!) unokája versenyez Nagydíj szinten, köztük Vagabond de la Pomme (Penelope Leprevost) és Go Easy de Muze (Daragh Kenny). Ebből a családból származnak továbbá az alábbi klasszis lovak is: Killer Queen, Inshallah de Muze, Falais de Muze, Jenson van’t Meulenhof, Kasanova de la Pomme.

Sea Cost Ferly, Prestige di Fer nagyanyja nem meglepően szintén nemzetközi nagydíjas ló volt, számos ötcsillagos versenyen elért helyezéssel. Prestige anyja, Just di Fer egy Tornesh apaságú kanca. Tornesch évekig volt a világ- és olimpiai bajnok Malin Baryard Johnsson legeredményesebb lova. Több kontinensbajnokságon és három világkupa-döntőben voltak a svéd csapat egyik legstabilabb tagjai.

Prestige di Fer kancacsaládjához a legkiválóbb ménválasztás az évek óta világelső legenda, Chacco-
Blue, utódainak eredményei talán már kevéssé szorulnak bemutatásra. A Chacco-Blue utódoktól megszokott kiváló lábtechnika és vágta, valamint a kimagasló képesség, ami Prestige-ben egyesül, mindehhez még egy különleges szín is párosul. A magyar tenyésztők számára az idei évtől elérhető ez a világklasszis genetika a Fabiancsics Ménállomás kínálatában.