Vitzbold

Vitzbold
Vitzbold

Fedeztetési ár: 100 000 Ft felett

fedezőmén

Tulajdonságok
Fajta oldenburgi
Nem mén
Születési dátum 2020. január (4 éves)
Ló neve Vitzbold
Színe pej
Magasság 175 cm bottal
Magasság típusa végső magasság
Alkalmasság díjugratás
Képzettség kiképzés alatt
Jellemzők - fedengedéllyel rendelkezik
- származási lappal rendelkezik
Származása tisztavérű
Versenyez nem
Van eredménye
Leírás
A klasszis pedigré:
Vitzbold apja, Verdi Európa- és világbajnok, olimpiai csapat ezüstérmes a holland válogatottal. Maikel van der Vleutennel zsinórban öt nagy bajnokságot ugrott: 2011. Madrid EB; 2012. London olimpia; 2013. Herning EB; 2014. Caen világbajnokság; 2015. Aachen EB. Három világbajnoki döntőben vett részt, ahol kétszer hatodik, egyszer hetedik helyezett lett.
Verdi anyai vonala a híres „Plüschau” holsteini 474a család, mely olyan lovakhoz köthető, mint VDL Bubalu, Vingino, vagy a Magyarországon is fedező Calato. Verdi ma az előkelő 19. helyet foglalja el a fedezőmének top 100-as listáján, így nemcsak a sportban, de a tenyésztésben is meghatározó szereplő lett.
Vitzbold az egyetlen Verdi apaságú, Magyarországon tenyésztési engedéllyel rendelkező mén. Kivételes a pedigréje, a negyedik ősi sorában az alábbi vonal alapító ménekkel: Alme, Ladykiller xx, Calypso I, Absatz, Landgraf I, Grannus.
Viztbold oldenburgi kancacsaládja is kiváló eredményekkel rendelkezik. Két 1.40 m-es testvére és egy Oldenburgban prémium minősítést kapott fedezőmén bátyja van. Két magyar vonatkozása is van az anyai oldalnak: második anyja adta a nemzetközi 1.45 m-en versenyző, szintén fedezőmén Argont, illetve harmadik anyja az 1.60 m minősítéssel rendelkező Laurát (Lord Liberty –Grannus), akit Cser Attilával láthattunk a versenypályákon, ezen kívül a kancacsalád számos 1.40-1.60 méteren versenyző lovat adott.
Vitzbold rámás mérete ellenére kiváló dinamikával rendelkezik az ugrásokon, megtestesíti a klasszikus fedezőmént. Az idei évtől új ménként a tenyésztők rendelkezésére áll: mind az apamének, mind a kancacsalád eredményei alapján ezt a kivételes genetikát vihetik tovább születendő csikói.

ENGEDÉLYEZVE: HSH
FELÁLLÍTÁS HELYE: Budapest
FEDEZTETÉS MÓDJA: friss/mélyhűtött sperma
FEDEZTETÉS DÍJA: 200 EUR + ÁFA az első megrendeléskor, valamint további 200 EUR + ÁFA a sikeres vemhesítést követően
Származás
VERDI ( apa) QUIDAM DE REVEL (nagyapa) JALISCO B (dédapa)
DIRKA (dédanya)
CLARISSA (nagyanya) LANDGRAF I (dédapa)
RENAISSANCE (dédanya)
ABSOLUT SCHNIEDER ( anya) ARGENTINUS (nagyapa) ARGENTAN I (dédapa)
DORLE (dédanya)
LADYBIRD (nagyanya) LANDADEL (dédapa)
GARNETT (dédanya)

Fábiáncsics Gábor

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Telefon: Megjelenítés

Email cím: Megjelenítés

Cím: 1174, Budapest 17. ker.

Térkép megnyitása


Fábiáncsics Gábor további hirdetései