EZ A HIRDETÉS MÁR LEJÁRT!

Comero

Comero

Ár:

Fedeztetési ár: Ár nélkül

fedezőmén

Tulajdonságok
Fajta oldenburgi
Nem mén
Születési dátum 2017. január (7 éves)
Ló neve Comero
Színe pej
Magasság 0 cm bottal - 0 cm szalaggal
Magasság típusa végső magasság
Alkalmasság díjugratás
tenyésztés
Képzettség kiképzés alatt
Jellemzők - fedengedéllyel rendelkezik
Származása tisztavérű
Versenyez nem
Van eredménye
Leírás
Comero egy 2017-ben született vesztfáliai mén Comme Il Faut apától és Numero Uno anyai nagyapától. 2019-ben novemberében Németországban kapott fedeztetési engedélyt, majd a 2020-as februári MSLT által szervezett ménszemlén nyilvános tenyésztési engedélyt kapott.
Első csikói 2021-ben születnek meg. A feltűnően szép küllemű, kiváló mozgású mén megjelenésével meggyőzte a tenyésztőket és előszeretettel választják kancáik fedeztetésére Magyarországon és külföldön egyaránt.
Apja, Comme Il Faut a legendás Cornet Obolensky és a történelem legjobb ugró kancájának (Ratina Z) utódja. Ennek köszönhetően a ménben minden benne van, ami a sportban szükséges: erő, technika és képesség jellemzi. Felmenői között az első három generáció hét ménjéből hat versenyzett nemzetközi Grand Prix szinten. Comme Il Faut 5 évesen 2. lett a fiatal lovak világbajnokságán Lanakenben 2010-ben, majd pályafutása kezdetén eredményesen versenyzett a korosztályos versenyszámokban, és csupán egy szezon után már Grand Prix szinten ugrott. A következő években számos helyezést szerzett, melyek közül a legkiemelkedőbbek: 2016-os Madridi Világkupa győzelem, 2017-es paderborni Grand Prix verseny győzelme, illetve 2018-ban a Nemzetek Díja Fináléjának volt győztese, majd 2019-ben Hicksteadben nyerte meg a Nemzetek Díja fordulót Marcus Ehninggel. Utódai között szerepelnek olyan fedeztetési engedéllyel rendelkező mének, mint például Christian Ahlmannal versenyző Comilfo Plus Z.
Comero anyai nagyapja, Numero Uno egy nemzetközi szinten sikeres mén, aki többször is bizonyította, hogy egyike a modern lótenyésztés kiemelkedő ménjeinek. A KWPN bizottságától ennek elismerésére megkapta a keur státuszt, amit a legalább 140-es mutatójú és 85 %-os megbízhatóságú mének nyerhetnek el, ha van Grand Prix szinten versenyző utódjuk. A teljesítményvizsgán kitűnő teljesítményt nyújtott, 9 pontot kapott a tízből vágtájára és átlagban 8.5 pontot az ugrófeladatokra, valamint további 9 pontot robbanásszerű elugrásaira.
Sportkarrierje során Marco Kutscherrel versenyzett, akivel több, mint 25 győzelmet és helyezést ért el.
Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával /
Felállítási helye: Nemzeti Lovarda - Budapest /
Fedeztetési díja: 400 EUR+ÁFA