Hektor

Hektor
Hektor
Hektor
Hektor
Hektor

Tulajdonságok
Fajta akhal-teke
Nem herélt
Születési dátum 2008. április (16 éves)
Ló neve Hektor
Színe fakó
Magasság 163 cm bottal - 170 cm szalaggal
Magasság típusa végső magasság
Alkalmasság díjlovaglás
díjugratás
hobbilovaglás
military
Képzettség belovagolt
Jellemzők - származási lappal rendelkezik
Származása jelleg
Versenyez igen
Van eredménye lovastusában
Leírás
Hektor előtörténet:
Csikókora után, betanítása során inger küszöb növelő tárgyakkal és helyszínekkel is megszoktattuk. Betanítása során részt vett úgy ahogy a többi ló is egy-két órás terep lovaglásokon és a lovardai patanyom figurák lovaglását is megtanulta. Vezető lóként többször vezetett 1 napos marhatereléseket és hosszabb lovas túrákat is. A betanításunk egyik fizikai végállomásaként a Duna-Tisza túrát szoktuk megjelölni, ami összesen kétszáz kilométer hosszú amit szintén vezető lóként teljesített többször fitt formában.
Hektor éveken át magas iskolás idomításban lett fejlesztve, amit a Magyarországon közismert Göblyös István által tartott kurzusokon gyakorolt. A ló a díjlovaglás alap gyakorlatai után (patanyomfigurák) a magasabb szintű díjlovas elemek lovaglását tanulta: csizmára engedés, vállatbe, farat be, oldaljárás. Illetve a nehezebb osztályos díjlovas feladatok: repülőugrás váltás, féloldalazás, félpiruettet is tanulta. A magas iskolás képzésben a piaffot is teljesítette és sorozat ugrásváltást hajtott végre, melyet be is mutathatott több lovas performance keretein belül. Például a Wienerneustadtban tartott lovas vásáron vagy Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon 2023 májusában.

Verseny training:
A ló verseny trainingje 7 évvel ezelőtt kezdődött. A díjugró akadályok megismerése mellett közvetlenül tanulta a rögzített akadályokon való átkelést és a víz, meredekek-lejtőkön való áthaladást.
Ezután, ahogy a gimnasztika trainingje és ugrópálya vonal tanulása is előrehaladt terepen megismerkedett a bankekkel és coffinokkal is. Majd a szélesebb rögzített akadályokkal. A ló galoppmunkája párhuzamosan épült a versenyekre való felkészüléssel. A terep pálya iramával sosem volt problémája.

A ló első versenyén 2021.Október.15.-17. Bábolnán 6. helyezést ért el.
A versenypályán egy profi versenyző Cseppentő Regő lovaglásával sok kiváló eredményt szerzett, meg mint például:
– 2022. Augusztus 19.-21. Kaposváron amatőr lovas kategóriában induló Cseppentő Regő 2. helyen végzett.
– 2022. Október 21.-23. Bábolnán 3.helyezés ért el A kategóriában!
– 2023 tavaszán Hektor a versenypályán tanultak mellett Tuska Pál által tartott military edzőtáborban is részt vett ahol 2 csillagos akadályokat is ugrott pozitív hozzáállással. (Mint például a mélybeugrás vízbe a képeknél látható)
– 2023. Június 16.-18. Kaposváron nyitott kategóriában induló Cseppentő Regő a 2. helyen végzett a dobogón Hektorral.
– Kaposváron 2023.10.13.- 15. csapatban országos bajnok lett az akhal tekékből álló Határőr Dózsa csapata Hektor és Cseppentő Regő a csapatban.
– 2024.04.18.-21. Cseppentő Regő Hektor nevű lován 5. helyen végzett.

A ló kiváló lehet olyan lovas számára, aki magabiztos military lovat szeretne. A három szakában való rutinos jártassága miatt. (Díjlovaglás+terepverseny+díjugratás) De a ló fizikai edzettségét tekintve a távlovaglásra is alkalmas. A ló fiatal lovasnak is ajánlható tekintettel arra, hogy az ugrásokhoz való hozzáállása úgy lett felépítve, hogy rossz szokástól mentes.
Származás
3003 Karador ( apa) 989 Karader (nagyapa) 894 Kerven (dédapa)
1520 Elsona (dédanya)
1946 Desmal – 1946 (nagyanya) Dorsekil – 879 (dédapa)
Djangly – 1486 (dédanya)
Henna ( anya) 1879 Musztafa – 53 (nagyapa) 813 Musztafa (dédapa)
25 Üllő Anci (dédanya)
Ajándék (nagyanya) 813 Musztafa (dédapa)
Dáma (dédanya)

Cseppentő Regő

Beszélt nyelvek: magyar, angol

Telefon: Megjelenítés

Email cím: Megjelenítés

Cím: 6767, Ópusztaszer

Térkép megnyitása


Cseppentő Regő további hirdetései