Bencsik József – a Magyar Lovassportért Emlékérem

B Bencsik Jzsef Aa1De9Aebc55E0A095F910Bf1433Fb69

Szülői házát már születése előtt betöltötte a lóval való kapcsolat minden gondja és öröme. A család életét a ló körüli rend, fegyelem, pontosság és a lovak iránti alázat jellemezte. A lóval való bánásmódot, a lovaglás fortélyait édesapjától leste el. Versenysportként mégis a kézilabdát választotta, majd 23 aktív év után az atlétikai szakosztály vezetője lett Hevesen.

1987-ben tért vissza a lovas életbe.

A közép-magyarországi területi bajnokságok állandó résztvevői voltak, edzőként a Viszneki Béke Tsz lovasait segítette 1994-ig, de ekkor már a környék versenyeit is szervezte.

A Miklósvári Tamás–Merán páros mögött állva a magyar bajnokság és a Tenyészverseny győzelméig jutott. Heves megye meghatározó lovas klubjaiban tevékenykedett, kezdeményezésére alakult meg a Heves megyei Lovassport Szövetség 1997 márciusában, melyet 2014. november 15-ig vezetett. Edzőként, versenybíróként, rajtengedély-vizsgáztatóként és szervezőként kitartó munkával állította talpra a megye lovas sportját.

2005-2012. között szakmai segítője a Somoskőújfaluban rendezett Toyota Kupa és Platthy József Emlékversenyeknek, ahol közreműködött Platthy József emlékművének felállításában.

2013-ban életre hívta, és 2014-ben is sikeresen megrendezte a Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyéket összefogó Platthy József regionális díjugrató bajnokságot.

Kommentek