„Hagyományos Magyar Fajták Kupája” verseny kiírása - 2015

* E versenyeken kizárólag a „védett, őshonos, magyar fajtájú” lovak vehetnek részt.

* Részvételi jogosultságot -- kizárólag őshonos lóval – 2015. évben minimum három, legalább B3 szintű pálya teljesítésével lehet megszerezni.

*

* Ez még önmagában nem minősít a döntőn való részvételre!

*

* Minősülés a döntőre: minimum kettő, összesen max. 12 hibaponttal teljesített pálya, a díjugrató szabályzat (továbbiakban DSZ) szerint „A/1” vagy annak megfelelő, (125-130 cm, vagy annál nagyobb) kategóriában megrendezett hivatalos hazai vagy nemzetközi versenyen, illetve a Magyar Lóért Kupa minősítő versenyein. A minősítő pályákat egy szabadtéri, és legalább egy fedeles versenyen kell teljesíteni.

*

* „Magyar Lóért Kupa” minősítő versenyek:

* Kiemelt pénzdíjazással kerülnek megrendezésre.

* Nevezési feltétel: A fenti „Részvételi jogosultság”-ban foglaltaknak való megfelelés. A minősítő versenyekre csak olyan származású lovakkal nevezhetnek, amelyek minősülés esetén a döntőn is indulhatnak.

* A minősítő szabadtéri verseny 2015. október 11-én Gombán, a Kisbéri-félvér és Gidrán egyesület Mén és Kancavizsgáján belül kerül megrendezésre. Összdíjazása bruttó 800.000 Ft, felosztása a DSZ szerint. Pénzdíjat csak olyan páros kaphat, amely elérte a minősítő szintet. Az esetleg ki nem osztható összeg a döntő díjazásához adódik hozzá.

* A minősítő fedeles verseny ugyancsak Gombán, 2015. novemberében kerül megrendezésre. Összdíjazása bruttó 900.000 Ft, felosztása a DSZ szerint. Pénzdíjat csak olyan páros kaphat, amely elérte a minősítő szintet. Az esetleg ki nem osztható pénzösszeg a döntő díjazásához adódik hozzá.

*

* A döntőbe a két legjobb alappálya összesített hibapontjainak alapján a legjobb 15 páros kerül be, melyből minimum az egyik fedeles versenyen kell legyen. Ha az utolsó helyen több lónak van azonos hibapontja, akkor az összes azonos hibaponttal végzett ló részt vehet a döntőben.

* Több megfelelő szintű pálya teljesítése esetén értelemszerűen a két legjobb eredmény számít.

* A versenyeken egy lovas legfeljebb 3 lóval vehet részt.

* A döntő támogatójának jogában áll három szabadkártyát kiadni a döntőben való indulásra külföldön versenyző ló számára.

* A „Hagyományos Magyar Fajták Kupája” versenyen a pénzdíj felosztása a DSZ szerint történik. A versenysorozat döntője 2015. évi Lovas Világkupa rendezvény keretein belül a Papp László Sportarénában kerül megrendezése.

* A döntő versenyszám (A2*) szakmai jelzésszámú 238.2.2 elbírálás szerint kerül lebonyolításra.

* A döntő összes pénzdíja 2 000 000.- Ft

Kommentek