Szuper Mariann

Pc Hugyecz Mariann Chacco Boy Ar14 5361
A hagyományos októberi Wiener Neustadt-i nemzetközi versenyen a hazai lovasok után talán a magyar díjugratók vettek részt a legnagyobb létszámban, sőt a négy napos versenyen a versenybíróságban is két magyar lovas szakember, Pintye Éva és Fugli Károly kapott feladatot. A legmagasabb versenyszám a Lake Arena Nagydíj volt, melyben harminchét lovas állt starthoz a 145 cm-es pályán. Tíz lovas teljesítette hibátlanul az alappályát, de az összevetésben már csak három lovas maradt hibapont nélkül. Első lett a budapesti Papp László Sportarénában rendezett CSI verseny többszörös győztese, a német Jörne Sprehe, megelőzve az atlantai olimpia egyéni ötödik helyezettjét, a svájci Urs Fäht. Nagy örömünkre jelenlegi legjobb magyar hölgy díjugratónk, Hugyecz Mariann folytatni tudta idei nagyszerű sorozatát és a 10 éves pej heréltjével, Chacco Boyjal most is kiemelkedő harmadik helyezést ért el a Nagydíjban. A kecskeméti lovas célja ezután már nem lehet más, mint hogy eljusson a márciusban Göteborgban megrendezésre kerülő Világkupa döntőre.

Legjobb ifjúsági lovasunk, ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával ismét jól szerepelt a számára már megszokott osztrák versenyhelyszínen, hiszen az augusztusi utánpótlás Európa-bajnokság hatodik helyezettje most a fedettpályás szezonban is, kétszer zárt a helyezettek között a nagykörben.

A középkört Krucsó Szabolcs uralta, hiszen Kórusz Attila Chacco Boyjával győzött pénteken, majd a 140 cm-es döntőben is második lett. A baracskai válogatott lovas Capelloval a kiskör döntőjében második lett, Sherryvel mindhárom nap a helyezettek között zárt. A kiskör fináléját a Castilia Kft. lovával, Helios C-vel Burucs Barna nyerte, aki Sir Winston C-vel is nagyszerű pályákat lovagolt a legmagasabb kategóriában.

Ausztriai nemzetközi versenyen már több éve megszokott, hogy azoknak a párosoknak, akik még nem érték el a CSI versenyek megszokott kategóriáit felvezetésként pályákat biztosítanak, hogy a nemzetközi atmoszférában versenyezhessenek. Ez a kör, ami az Elite Tour elnevezést kapta, rendre eredményt hoz a magyar díjugratóknak. Két hete az Arena Nova csarnokában rendezett CSI versenyen Alasztics Alíz Charnevállal uralta a versenyszámot, most pedig Puskás Anna Zsófia Anonimusszal, Szabó Szimonetta Attimoval, Petrik Béla Balou Du G-vel és Reisz Fanni Casscalettoval voltak eredményesek.

Fotó: lovasfoto.hu

Kommentek