A nap legjobbja Jármy Vince

Favorit Gyozelmek Balatonvilagoson 1 1
A somorjai Hippodrom arénában a fiatal lovas kategória is bemutatkozott. Az elődöntőben, ahol a német Frank Rothenberger nemzetközi pályaépítő az előző évekhez képest nehezebb pályával várta Európa legjobb lovasait. 88 indulóból a C szabály szerinti elődöntőt a norvég, Johan Sebastian Gulliksen nyerte. A magyar színeket Hollé Sára Clintusszal szépen képviselte, 16 másodpercet adtak hozzá nettó idejéhez, így a holnap reggeli középdöntőt 11,88 hibaponttal fogja kezdeni.

Másik magyar lovasunk, Markó Rebeka Enjoy-jal sajnos a kizárás sorsára jutott.

Délután a Respect arénában az ifjúsági lovasoké volt a főszerep. A legnépesebb mezőnyben 114 lovast regisztrált a zsűri elnöke, Catherine De Coulon. A legjobb magyar teljesítményt egy gyors, hibátlan lovaglással Jármy Vince érte el, fedezőménjével Prímával. A kiskunhalasi Weinhardt Virág is jól lovagolt, verőhiba nélkül teljesítette a vadászugratást. A Nemzetközi Lovas Szövetség szabálya szerint 100 induló felett a mezőnyt ketté osztva, két eredményhirdetést kell tartani. E szerint a szabály szerint, Jármy Vince Prímával hatodik, Weinhardt Virág Chiclanával pedig a tizenharmadik helyre sorolódott.

Csapatunk harmadik legjobb teljesítményét Tóth Boglárka érte el a sárga Claudiusszal, aki két verőhibával, lendületes pályával ért célba. Válogatott társa, Szarka Éva Tony Montanával is két ugrást ütött le, de idő eredménye lassabb volt. A hódmezővásárhelyi Markó Sándor Adjely El Rex-szel a tőle megszokott forma alatt teljesített, így nem tudta hozni az elvárásokat. Az ifjúsági korosztály holnap pihen, pénteken a kétfordulós csapatversennyel folytatódik az Európa-bajnokság programja. A mai elődöntő a gyerekekkel ellentétben még nem számított bele a csapateredménybe, így Ifj. Kövy András élt a lehetőséggel és pénteken Markó Sándor helyett Tóth Boglárkát nevezte a magyar csapatba.

Szerdai napon a fiatal lovas középdöntő mellett már érmek osztására is sor kerül, hiszen 10 órakor kezdődik a gyermek korosztály kétfordulós csapatversenye. A sorsoláson a szövetségi kapitány, a legutolsó starthelyet, a tizenkilenceset húzta, így lesz idő a pálya felmérésére. A magyar válogatott négy hibaponttal a nyolcadik helyen várja a versenyt. Tegnapi hírünk a szabályok szerint szerencsésen módosítani kell, hiszen az elődöntő végső eredményhirdetésében Hóman Gréta harmadik, Tóth Ninetta ötödik helyre került.

Hajrá Magyarország!

Kommentek