„Hagyományos Magyar Fajták Kupája” versenysorozat kiírása - 2013

• A versenyeken kizárólag a „védett, történelmi, őshonos, magyar fajtájú” lovak vehetnek részt.

A versenyek a díjugrató szabályzat (továbbiakban DSZ) szerint „A/1” vagy annak megfelelő magasságú ( 125-130 cm) kategóriában kerülnek lebonyolításra.

A minősítőkön való részvételhez a szabadtéri szezon során legalább 3 db B3 vagy magasabb szintű pálya teljesítése szükséges. Aki a döntőre nem a minősítőkön minősül, hanem más, azonos nehézségű vagy nehezebb fedett pályás versenyen, annak is teljesíteni kell a szabadtéri szezon során a minimum 3 db B3-as pályát. A lónak változhat a lovasa.

A három minősítő verseny helyszíne:

Augusztus 24. Bábolna

Október 26. kancavizsga, később kijelölendő helyszín

November 17. vagy 24. fedettpályás országos minősítő

A döntőbe való bejutáshoz a párosnak (ló-lovas) legalább két befejezett pálya teljesítése szükséges

A döntőbe az alappálya hibapontjainak alapján a legjobb 15 páros kerül be, max. 12 összes hibapont teljesítménnyel az utolsó helyen azonos hibaponttal.

A döntő támogatójának jogában áll három szabadkártyát kiadni a döntőben való indulásra. Szabadkártyát csak az a páros kaphat, aki legalább egy minősítő versenyt max. 8 hibaponttal lejesített.

A döntőbe való bejutáshoz a 2013. év őszi fedeles versenyszezonban, a fedeles minősítő versenyeken megrendezésre kerülő azonos, vagy magasabb pályákon elért eredmények is beszámítanak.

A „Hagyományos Magyar Fajták Kupája”minősítő versenyeken a pénzdíj felosztása a DSZ szerint történik. A pénzdíj minősítő versenyszámonként 500 000.- Ft.

A kizárólag a „Hagyományos Magyar Fajták Kupája” minősítő versenyszámban induló lovaknak a nevezés díja 4000,-Ft.

A versenyszámban startdíj nincs.

A versenysorozat döntője 2013. évi Lovas Világkupa rendezvény keretein belül a Papp László Sportarénában kerül megrendezése nov. 30-án.

A döntő versenyszám (A2*) szakmai jelzésszámú 238.2.2 elbírálás szerint kerül lebonyolításra.

A döntő összes pénzdíja 2 000 000.- Ft

Kommentek