Magyar Dorottya cikkei

Lovasok rémálma: az egyenítőszalag sérülése

Egyre több lovas ismerkedik meg behatóbban a csüdfüggesztő készülék, illetve egyik legfontosabb része, a suspensory ligament vagyis egyenítőszalag titkaival, mégpedig azért, mert sérülései bizony feladják a leckét a lovasoknak és az állatorvosoknak is. A megfelelő ismeretekkel felvértezve azonban sokat tehetsz azért, hogy lovadat megkíméld ettől a kellemetlen bántalomtól.

Riderline karácsonytól Riderline karácsonyig

Kicsivel több, mint egy éve, hogy a Riderline-on az online közvetítések mellett megkezdtük a napi szintű tartalomgyártást. Mára elmondhatjuk, hogy a Riderline az egyetlen magyar nyelvű oldal, ahol naponta értesülhetsz a legfrissebb hazai lovas hírekről, a világ lovas eseményeiről.

A tűz elől mentik a lovakat Kaliforniában

Kaliforniában az utóbbi időszak egyik legpusztítóbb erdőtüze tombol, amely teljes városokat éget porig. A lakók gyakran mindent hátrahagyva kénytelenek menekülni a lángok elől, tudva, hogy nem lesz hova hazatérniük. A hatóságok és önkéntesek pedig mindent megtesznek azért, hogy az állatokat is biztonságba helyezzék.

Terítéken a hátsó lábak sántasága

Október utolsó hétvégéjén ismét konferencia üzemmódba kapcsolt az Észak-Magyarországi Lógyógyászati Kft. csapata, hogy otthont adjon a VetPD - Veterinary Professional Development soron következő kurzusának. A téma ezúttal a hátulsó végtag sántasága volt.

Őszi-téli pataápolási tippek

A sport- és hobbilovak sokkal több időt töltenek az istállóban ősszel és télen, mint a melegebb hónapokban, odakint pedig gyakran sáros, csúszós, felázott karámok fogadják őket. Érdemes ezért ebben az időszakban több figyelmet fordítanod a pataápolásra.