Magyar Dorottya cikkei

A 2021-es EHV járványkitörés krónikája napról napra

Az FEI március elsején hozott döntést arról, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a nemzetközi versenyeket az európai kontinens 10 országában március 28-ig az EHV rendkívül agresszívan terjedő idegrendszeri formája miatt. A Nemzetközi Lovasszövetség weboldalán napról napra közzétette az eseményeket.

EHV - a lovak herpeszvírusa

A lovak herpeszvirusa (Equid herpesvirus - EHV) világszerte nagymértékben elterjedt lóállományokban. A két legjelentősebb az EHV-1, lovak légúti tünetekkel, vetéléssel, illetve idegrendszeri tünetekkel járó betegsége, illetve az EHV-4, ami elsősorban légzőszervi elváltozásokat okoz és csak elvétve vezet vetéléshez vagy idegrendszeri tünetekkel járó betegséghez.

Elkötelezetten, szívvel, szenvedéllyel: prof. dr. Sótonyi Péter - 2. rész

Prof. dr. Sótonyi Péter nevét minden lovas ismeri. Ki úgy, mint az Állatorvostudományi Egyetem rektoráét, vagy mint a Magyar Lovassport Szövetség alelnökéét, vagy a szenvedélyes előadóét, aki mindenki másnál többet tanít meg a lovak anatómiájáról. De milyen út vezetett a katedráig, illetve az Állatorvostudományi Egyetem rektori székéig? A választ maga az érintett adja meg.

Elkötelezetten, szívvel, szenvedéllyel: prof. dr. Sótonyi Péter

Prof. dr. Sótonyi Péter nevét minden lovas ismeri. Ki úgy, mint az Állatorvostudományi Egyetem rektoráét, vagy mint a Magyar Lovassport Szövetség alelnökéét, vagy a szenvedélyes előadóét, aki mindenki másnál többet tanít meg a lovak anatómiájáról. De ki is valójában prof. dr. Sótonyi Péter, milyen út vezetett a katedráig, illetve az Állatorvostudományi Egyetem rektori székéig? A választ maga az érintett adja meg.