Lamprechtshausen 2014

Fényes sikereket arattak a hétvégén gyermek, ifi és fiatal lovas kategóriákban magyar lovasaink. A Lamprechtshausenben 250 ló részvételével megrendezett utánpótlás CSIO-n első nap a gyermek válogatott lépett "porondra" a Nemzetek Díja versenyszámban. Hét csapat közül az első forduló után a negyedik helyen álltak, majd a második forduló végeztével a szenzációs első helyet szerezte meg az ifj. Kövy András vezette csapat. Tagjai Erdős Jázmin, Boros Zsuzsanna, Jármy Vince és Szuhai Péter voltak. Közülük Jármy Vince a rutinos fedezőmén, Príma nyergében dupla hibátlannal járult hozzá a csapat eredményéhez, és a Nagydíjban is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ifjúsági lovas csapatunk a 140 cm-es, kétfordulós csapat versenyben csupán csak két verőhibára volt a második helytől, így az ötödik helyen zárt. A csapat tagjai Varga Ábel, Weinhardt Virág, Bagyánszky Gabriella és ifj. Lázár Zoltán voltak.

Az ifik Nagydíjában legjobb magyarként Bagyánszky Gabriella 49 lovasból 1 hibaponttal az értékes ötödik helyet szerezte meg. A győztes svájci lovas, Adrienne Müller lovagolt egyedül hibátlanként.

A fiatal lovas kategóriában a 145 cm-re kiírt kétfordulós Nemzetek Díjában Svájc és Németország után a harmadik helyen zárt a magyar csapat. A lovasok Burucs Barna, Szilágyi Réka, Sopronyi Réka és Mráz Tamás voltak.

A 145 cm-re kiírt fiatal lovas Nagydíjban, mutatva a pálya nehézségét is, csak két hibátlan lovaglás született, legjobb magyarként a kilencedik helyet szerezte meg a Sopronyi Réka - Randi páros.

A CSIO-k történetében először fordult elő, hogy magyar lovas póni kategóriában nagykör versenyszámot tudott nyerni. Varga Zoltán tanítványa, Ágoston Csenge Zorro Van De Vossentip nevű pónijával megnyerte a 120 cm-re kiírt versenyszámot.

Gratulálunk minden lovasnak!

Kommentek