A fél csapat az Európa-bajnokság döntőjében

13879328 657238824439893 794280104454530471 N

Az írországi Millstreetben rendezett utánpótlás Európa-bajnokság harmadik napján a fiatal lovasok 150 cm-es pályával folytatták. Burucs Barna Sir Winston C-vel ismét bizonyította rátermettségét és négy hibaponttal belovagolt a vasárnap délelőtti döntőbe, ahol 6,17 hibaponttal folytathatja a versenyt.

Az ifjúsági korosztály csapatversenyében ezúttal nem tudtunk a második fordulóba jutni. Hollé Sára Clintussal 9-12 hibaponttal ment, Weinhardt Virág Queenivel a mai napon nem tudott hozzátenni a csapat eredményéhez. Egyéni lovasunk, Lehotai Máté Prince nyergében 4 és 8 hibaponttal szépen helytállt ezen az EB-n is. Két fiúnk azonban nagyszerűen lovagolva teljesítették terveinket. Jármy Vince Prímával, egy víz hibával, ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával egy meredek akadály leverésével, négy hibaponttal kezdtek az első fordulóban. A második körben nem hibázva biztosan jutottak be az ifjúsági kategória legjobb harminc lovasa közé, ahol a tizenhárom és tizennegyedik helyen kezdik meg a szereplést.

Tegnap a gyermek csapat negyedik helyezése után biztossá vált, hogy szombat délután három magyar lovas is Európa legjobbjai közé került. Janik Anna Costa Bravaval nyolc hibaponttal, Alasztics Aliz Charnevállal és Bognár Dóra Rádiháza-Bohókással az holtversenyben, első helyen kezdik meg a döntőt.

2015-ben a Wiener Neustadt-i Európa-bajnokságon mindhárom korosztály csapata a második fordulóba került, ami akkor volt szenzáció, most pedig mindhárom korosztály egyéni döntőjében lesznek magyar lovasok.

A hétvégén minden magyar lovas szívnek a fiataljainkkal kell lennie, hiszen a több ezer kilométeres távolságból is szükség lesz a szurkolásra!

Hajrá! Hajrá! Hajrá!

Kommentek