„Őshonos Magyar Lovak Kupája” 2016.

E versenyen kizárólag a „védett őshonos magyar fajtájú” lovak vehetnek részt.

Részvételi jogosultságot, azaz minősülést – kizárólag őshonos lóval induló lovas-ló páros – 2016. évben Regionális, Országos vagy nemzetközi szabadtéri versenyen teljesített minimum három, legalább 125 cm-es pálya teljesítésével szerez. (magasabb pályák is minősítenek) A minősülések listája a dijugratas.hu honlapon megtalálható. (lesz)

A 2016. október 8.-án Mezőhegyesen a Magyar Ló napjai elnevezésű rendezvény keretein belül megrendezésre kerülő „Őshonos Magyar Lovak Kupája” verseny bejutási feltétele:

A teljesített pályákból a legjobb 2 pálya, hibapontjainak összege nem lehet több mint 12 hibapont. Azonos pontszámmal minden lovas-ló páros bejut létszámkorlátozás nélkül. Átlovasításra lehetőség nincs.

Versenykiírás

Kétfordulós versenyszám: A pálya 10db 130cm-es akadályon,

B pálya 8db 130cm-es akadályon.

Iram: 350 m/perc

Elbírálás: bajnokság

(az 1., 2. és 3. helyért is össze kell vetni, ha ez szükséges a helyezések eldöntéséhez (a 2., 3. helyért nem emelt magasságon). A további helyezések, holtverseny esetén:

A + B pályáján elért összeadott (hibapontok alapján) jobb eredmény, ha ez is azonos, akkor B pályáján elért (hibapontok alapján) jobb eredmény, és ha ez is azonos, akkor a B pályáján elért jobb idő dönt.

A versenyeken egy lovas legfeljebb 3 lóval vehet részt.

Szabadkártya kiadására nincs lehetőség.

Az „Őshonos Magyar Lovak Kupája” versenyen nevezési és startdíjat fizetni nem kell.

A verseny díjazása 2 millió Ft, a pénzdíj felosztása a DSZ szerint történik, minimum 6 helyezettnek.

Kommentek