Világkupa pontok Litvániából, szép eredmények Ebreichsdorfban

Gerle 2

Először vállalta magyar lovas, hogy Litvániáig utazik egy nemzetközi díjugrató versenyre. Ifj. Szabó Gábor folytatta idei kimagasló teljesítményét, négy lóval, nyolc helyezéssel zárt.

Sialuiai város sportcsarnokában rendezett világkupa versenyszámban, Timpex Bölcsésszel, négy hibaponttal  több mint harminc indulóból, pontszerző kilencedik helyen végzett. CSIO hősünk további helyezéseit a Timpex Ménes lovaival, Benhurral, Ezüsttel és a 6 éves Gerlével érte el. Folytatás jövő héten a lengyelországi lesznoi világkupán.

A korábbi mamut mezőnyök után most jóval kevesebben neveztek az ebreichsdorfi CSI díjugrató versenyre. A magyar lovasokban azonban a rendezők nem csalódhattak, hiszen az indulók egy harmadát piros-fehér-zöld színek képviselték. A 145 cm-es Nagydíjban harminc lovasból, tíz magyar állt starthoz. A győztes, a német Jörne Sprehe lett Stakki’s Jumperrel. Az utánpótlás válogatottunk női tagjai szerezték a legkiemelkedőbb eredményeinket.

Ötödik helyen végzett, Vándor Zsófia Quintusszal , míg az első napi nagykörös negyedik helyezése után,  a 17 éves Weinhardt Virág Chiclanával hetedik lett a 24.600 euró összdíjazású versenyszámban.

Gyermek Európa-bajnokunk edzője, Füzér Gábor Le Royallal és Gombos László Bukfenccel négy hibaponttal is befért a pénz szerző helyre. A szombat esti derbyben, Tóth László Istivel lett a második ahol,  a Sáripusztai  Ménes lovasa Gombos László, ezúttal Admirálissal és  Hollé Sára Clintusszal is a helyezettek között zárt.

A versenyen sok-sok szép magyar eredmény született, részletes eredménylista :

http://www.magnaracino.at/reitsport-eventdetails/events/16157.html

Fotó: Szabó Gábor Facebook, Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Kommentek