Ló a szénapadláson? Egy feladat az állatmentőknek

Szenapadlas Kiemelt

Vannak lovak, akiknek kiváló érzékük van ahhoz, hogy bajba keverjék magukat. Holly, a 12 éves kanca épülő istállója szénapadlására kaptatott fel egy kis éjjeli nassolásra, de lejönni már nem tudott.

Hétfőn egy virginiai lótartó azzal szembesült, hogy az állatmentők segítségére lesz szüksége, mivel 12 éves lova, Holly az éjszaka során felment a félkész istállóépület szénapadlására, de lejönni már nem tudott.

Szenapadlas1

A különleges bravúr valószínűleg csapatmunka volt: Holly egyik társa elmozdította az istállóajtót elbarikádozó akadályt épp annyira, hogy a szürke kanca bejuthatott az épületbe. Ő pedig felmászott a szűk és meredek lépcsőn, egyenesen a szénapadlásra. Lejönni viszont már nem tudott.

Holly kiszabadítása igazi csapatmunka volt: a kiérkező állatmentők egy állatorvos és a helyi tűzoltók, illetve egy, a közelben dolgozó munkagép kezelőjének segítségét kérték.

A lehetőségek számbavétele után az állatmentők arra jutottak, hogy az épület falának megbontásával kivezetik a lovat a verandára, onnan pedig a teleszkópos munkagép hevederek segítségével leemeli.

Az állatorvos a szénapadláson bebódította a lovat, rácsatolták a függesztéshez használt hevedereket, és kapott egy fejvédőt is, majd kivezették a verandára, aminek korlátját a mentőcsapat időközben lebontotta.

Szenapadlas2
Szenapadlas3

Holly hevedereit felcsatolták a munkagépre, ami óvatosan leemelte a lovat a verandáról.

Szenapadlas4
Szenapadlas5

Holly ugyan nyugtalankodott kicsit, amikor elveszítette lábai alól a talajt, de az akció szerencsére jól végződött.

Szenapadlas6
Szenapadlas7

Forrás és fotó: Little Fork Volunteer Technical Large Animal Rescue Team

Kapcsolódó cikkek
Kommentek