LÓ időben LÓ helyen: rádőlt a fa, sértetlenül megúszta

Kidoltfa Ausztralia900

Kizárólag a szerencsének köszönheti az életét egy Susie Wong névre hallgató ausztrál kanca, amikor rádőlt a fa, amihez gazdája kikötötte.

Rosebrook Stock Horses tulajdonosai, Colin és Louise Parkinson épp az állatorvosukat várták, aki az állomány kancáinak és csikóinak szokott egészségügyi ellenőrzése miatt volt úton hozzájuk. Figyelemre méltó show és polocross múlttal rendelkező kancájukat, Susie Wongot egy fához kötötték ki hogy árnyékban legyen, de a terebélyes fa néhány másodperccel később rádőlt a gyanútlanul álldogáló lóra.

"Épp egy másik kancát szerettem volna kikötni a fához, amikor hirtelen erős forgószél támadt, a fa pedig egy nagy reccsenéssel kidőlt" – mondta Colin Parkinson.

Parkinsonék az első sokk után elvágták a vezetőszárat, amivel a ló ki volt kötve, így a kanca fel tudott állni, majd láncfűrésszel egy járatot vágtak a kidőlt fa koronájában, amin keresztül Susie Wong ki tudott hátrálni szorult helyzetéből. A kanca a mentőakció végéig megőrizte hidegvérét és csodával határos módon apróbb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Forrás: The Land

Kapcsolódó cikkek
Kommentek