A pónik már ki sem látszanak hóból Amerikában

Ho Pixabay900

Rég nem látott zimankót hozott 2017 vége és 2018 eleje Amerikára. Szűnni nem akaró havazás, hurrikánerejű szél és farkasordító hideg nehezíti az életet. És bár a legtöbb híradás fókuszában a nagyvárosok állnak, mi utánanéztünk annak is, hogyan telnek a lovasok fagyos mindennapjai Amerikában.

Az Egyesült Államok legtöbb tagállamában nem szűnik a havazás, hurrikánerejű szél süvít, és több államban is rendkívüli állapotot hirdettek. Még a déli szövetségi államokat is érinti az ítéletidő, ahol több mint három évtized óta nem havazott. Kalifornia és Arizona kivételével mindenütt hó borítja az országot, s mindenütt heves viharok, a keleti partvidéken bombaciklonnak nevezett viharzónák terjeszkednek. Az előrejelzések szerint a helyzet rosszabbodni fog.

Hó alatt van New York, Boston és a keleti partvidék valamennyi települése, a meteorológusok a térség 18 nagyvárosában szombatig rekordhideget jósoltak. New York és Boston között ritkították a vasúti járatokat, a nagy repülőtereken járatok ezreit törölték, sok kisebb repteret lezártak. Sok helyütt szünetel a tanítás, az állami hivatalok zárva tartanak.

A rendkívüli helyzet annak minden szépségével és nehézségével együtt persze a lovasok mindennapjait is befolyásolja.

Michiganben karácsony után a rengeteg hó miatt igazi csodaországgá vált a táj:

Ezek a patások hamar úgy döntöttek, hogy ők ebből a nagy fehérségből inkább nem kérnek:

A pónik viszont nincsenek könnyű helyzetben:

Mindeközben hazánkban szinte tavaszias idő kényeztette a lovasokat.

Fotó: Pixabay, Pressherald.com

Kapcsolódó cikkek
Kommentek