Clydesdale dráma a jeges vízben

Jeges Kiemelt

Nem a Budweiser legújabb reklámarcai, mégis egycsapásra híresség lett drámai kalandja után a két pennsylvaniai Clydesdale, Günther és Wilhelm, akiket tűzoltóknak kellett kimenteniük egy befagyott tóból.

A két 15 éves ló február 16-án reggel döntött úgy, hogy körülnéznek egy kicsit otthonuk, a pennsylvaniai Quiet Valley Living Historical Farm kerítésén kívül is. A kalandtúra rövidre, de annál emlékezetesebbre sikerült: a két lovat csapdába ejtette az istállójuktól körülbelül egy mérföldnyire fekvő tó. A két megtermett patás ugyanis rásétált a befagyott tó jegére, ami nem bírta el a tekintélyes súlyt. A nyakig a jeges vízben álló lovakat az egyik szomszéd vette észre távcsővel.

Több tűzoltóegység, valamint az állatorvosuk sietett Günther és Wilhelm megmentésére, a szomszédok pedig csónakot, pokrócokat és törülközőket hoztak a mentőakcióhoz. A lovak kiszabadítására az egyetlen lehetséges megoldás az volt, hogy a tűzoltók láncfűrésszel ösvényt vágtak a tó jegébe, azon át vezették ki a lovakat a partra.

Günther ki tudott kecmeregni a szárazföldre, Wilhelmnek azonban nem volt ereje hozzá, őt úgy húzták ki a partra. Szerencsére mindketten komolyabb sérülések nélkül úszták meg a kalandot. Bár a víz sekély volt, és így állni tudtak, nem kellett úszniuk, a kaland így is megviselte őket, de a gondos állatorvosi ellátásnak köszönhetően egyre jobban vannak.

Forrás: DailyMail

Fotó: Fotó: Shawnee Fire Company-PA

Kapcsolódó cikkek
Kommentek