Magyar csikósok és lovasíjászat a Royal Windsor Horse Show-n

Hortobagy Csikos1200

Öt csikós, egy pusztaötös hajtó, és Kassai Lajos is részt vesz a Royal Windsor Horse Show látványos parádéján.

Idén május 8-12. között rendezik meg a több mint 75 éves múltra visszatekintő, világhírű Royal Windsor Horse Showt, ahol a lovassport események mellett a három estén is bemutatott 90 perces show program is hatalmas közönséget vonz. Az idén Viktória királynő születésének 200. évfordulóját zászlajára tűző parádén 40 hintó, 400 ló és 500 fellépő – a lovasok mellett táncosok és artisták – kavalkádja szórakoztatja majd a közönséget.

Szinte magától értetődő, hogy a látványos bemutatón részt vesz a Királyi Lovas Testőrség és a Királyi Lovas Tüzérség. De emellett a világ számos országából érkeznek még fellépők, például az Ománi Királyi Lovasság trükklovasai és lovas zenészei, a dubaji lovasrendőrök 40 lóval és szintén saját zenekarral, azeri trükklovasok, és persze a magyar különítmény.

A Mátai Ménestől öt csikós (Bordás János, Garai János, Garai Lajos, Kosina Péter és Pinczés László), valamint Nagy Gábor pusztaötös hajtó utazik tíz lóval, Kassai Lajos pedig két patással érkezik Windsorba. Ez lesz az első alkalom, hogy a világhírű rendezvényen csikós programot láthat majd a közönség.

A Royal Windsor Horse Show szervezői és a Mátai Ménes között a londoni magyar nagykövetségen keresztül jött létre a kapcsolat, a show szervezője 2018-ban személyesen látogatott el Hortobágyra, hogy megtekintse a csikósok bemutatóját.

Hortobagy Csikos

Képek forrása: Mátai Ménes

Kapcsolódó cikkek
Kommentek