Visszatérnek a lovak a Fenékpusztai majorságba

Fenekpuszta fortepan 10993

A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság - adta hírül a Helikon Kastélymúzeum.

Az első fejlesztési ütemben a kiskastély földszintjén a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakítanak ki, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoznak létre. A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartással ismerkedhetnek majd meg a látogatók, a másikban pedig többfunkciós közösségi tér jön létre, ami rendezvények és időszaki kiállítások helyszíne lehet. Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogatók el is fogyaszthatják a parkban.

Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, ami a Festetics-kastély parkjából indulva a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez.

A beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.

Forrás: MTI
A borítókép 1962-ben készült. Kép forrása: Fortepan, adományozó: Gyöngyi

Kapcsolódó cikk
Kommentek