Múlt és jelen találkozik az 52. Hortobágyi Lovasnapokon

Hortobagyi Lovasnapok Kiemelt Kep

Három nap izgalmas versenyekkel és látványos lovasbemutatókkal a csikósok földjén: 2018. július 6-8. között Téged is várnak a Hortobágyi Lovasnapok!

  • Helyszín: 4071 Hortobágy-Máta
  • Időpont: 2018. július 6-8.

Nézd meg az 52. Hortobágyi Lovasnapok beharangozóját

Belépők

  • A pénteki nap látogatása ingyenes
  • 2 napos bérlet: felnőtt 4.000 Ft, gyermek 2.000 Ft
  • szombat: felnőtt 3.000 Ft, gyermek 1.500 Ft
  • vasárnap: felnőtt 2.000 Ft, gyermek 1.000 Ft
  • Jegyek a helyszínen és elővételben online is kaphatók »

Játssz velünk és nyerj belépőt!

Válaszolj 3 egyszerű kérdésre és gyere velünk a csikósok földjére! Ha jól válaszolsz, tiéd lehet fődíjunk, a páros VIP belépő, vagy megnyerheted az 5 db kétnapos kétfős bérlet egyikét. Ha szeretnél velünk játszani, kattints a képre:

Hortobagyi Lovasnapok Jatek Og
Nyerj belépőt az 52. Hortobágyi Lovasnapokra!

Programok az 52. Hortobágyi Lovasnapokon

Hortobagyi Lovasnapok Program

Pásztorkultúra és izgalmas versenyek

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó programja lett. Sőt, napjainkra már országhatárokon átívelő ismertségű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Hortobágyi Lovasnapok nem más, mint a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyermekek. A hagyományőrző és csikós bemutatók mellett ismét lesz Nemzeti Vágta előfutam, valamint izgalmas és látványos díjugrató és fogathajtó versenyszámokat is láthat a közönség.

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az országos szintű lovas rendezvények nagy öregjének számít. Az 1671 óta fennálló ménes területén a régi lovasnapok hangulatát megőrizve zajlanak az események, ugyanakkor napjaink lovas életének többféle szegmense is bemutatkozik. Mindehhez kiváló hátteret és keretet nyújt a hortobágyi puszta, mely 1999 óta a Világörökség része.

A lovasnapoknak két fő célja van, egyrészt a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének bemutatása; másrészt a Hortobágyi Nonprofit Kft. és ezen belül Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, valamint a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése a látogatókkal.

52Hl Terkep

Sztárfellépők

  • Parno Graszt: a roma népzenei együttest 1987-ben alapították, nevük jelentése: fehér ló. A zenekar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyűjtött, hiteles cigányzenét játszik, magyarul és romani nyelven is énekelnek. Koncert szombaton, 21:00 órától.
  • Csík Zenekar: az 52. Hortobágyi Lovasnapokon mindenki találhat magának megfelelő szórakozást, legyen gyermekek vagy a felnőtt. A szombati nap végén, miután lezajlottak a versenyek este 19:00 órától a Csík zenekar lesz a vendég, akik 90 perces koncerttel szórakoztatják a közönséget.
  • Alma Együttes: a 20 éve alakult Alma Együttes számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. A zenekar évi 300 teltházas gyerekkoncertet ad itthon és külföldön. Vasárnap 11 órától lesz lemezbemutató koncert kicsiknek és nagyoknak.

Íme néhány kedvcsináló kép az elmúlt évekből:

Még több információ a rendezvényről a http://hortobagyilovasnapok.hu oldalon, illetve a +36 52 589-122 vagy a +36 30 693-6737 telefonszámon illetve a hortobagyilovasnapok@hortobagy.eu e-mail címen kérhető.

Találkozzunk július 6-8-án Hortobágyon:
Kapcsolódó cikk
Kommentek