Meghódítják a világot a magyar csikósok

Csikos2 900

Különleges kisfilmet készített a CNN a magyar a csikósokról, ami a csatorna kezdeményezésére létrejött Great Big Story projekt részeként jelent meg.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével készült videó bemutatja ezt a világon egyedülálló életformát, a csikósok állatokkal kialakított kapcsolatát és a Puszta hangulatát. A csikósok mesélnek a lovakkal kiépített nagyfokú bizalomról és az évszázadokra visszanyúló hagyományokról, amelyeket a mai napig őriznek.

A videó augusztus végi bemutatását követően rövid időn belül egymillió feletti megtekintést ért el a Great Big Story Facebook oldalán, de a YouTube-ra feltöltött kisfilm is rövid időn belül elérte a kétszázezres megtekintésszámot.

Hortobágyi csikósok - Fotó: Hortobágyi Nonprofit Kft.

2015-ös indulása óta a Great Big Story munkatársai több mint 80 országban jártak, hogy felfedezzék és megmutassák azokat a történeteket, amelyek korábban rejtve maradtak. Nem ez az első lovas kisfilmjük, hiszen forgattak már a lovasíjászatról, síjöringről, a belgiumi lovas rákhalászatról és a philadelphiai aszfaltcowboyokról is. De a személyes történetek sem idegenek tőlük: bemutatták már vak ló és gazdája, vagy kerekesszékben élő lovas és lova kapcsolatát is. Filmjeik mindig különlegesek és naponta emberek millióinak adnak inspirációt.

Hazánkról sem ez az egyetlen videójuk, a Tokaji, a budapesti Vásárcsarnok és az úszva felfedezhető Molnár János-barlang is megihlette már a csapatot.

Hova küldjük a lovas híreket? Iratkozz fel hírlevelünkre:

Forrás: Great Big Story, Magyar Turisztikai Ügynökség, Cívishír.hu

Fotó: Hortobágyi Nonprofit Kft.

Kommentek