Lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpont épült a Lóska Ménesnél

Loska Menes 1

Lovas kulturális és turisztikai rendezvényközpontot hozott létre a Nógrád megyei Vanyarc - Sarlóspusztán a Lóska Ménes Sportegyesület. A fejlesztést 497,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozták.

A Top pályázat Széchenyi 2020 programjának támogatásával 2000 négyzetméteres fedett bemutatóteret, valamint 150 vendéget kiszolgáló látogatóközpontot alakítottak ki, hogy a kisbéri félvér ménes bázisán látogatóbarát és élményelemekkel mutassák be a lovas kulturális örökséget. Az érdeklődők többek közt az országban egyedülálló lószimulátoron próbálhatják ki a lovaglás élményét biztonságos körülmények között, emellett állandó és időszaki kiállítások, filmvetítések, méneslátogatások és szakmai előadások is várják a központba látogatókat.

A Vanyarc-Sarlóspusztán működő Lóska Ménes Sportegyesület tájékoztatása szerint az egyesület 2016-ban jött létre nonprofit alapon, kifejezetten a kisbéri félvér ménes népszerűsítésére, de több mint 35 éves tenyésztői munka eredménye, hogy ménesük a legeredményesebb és legnagyobb létszámú kisbéri félvér ménes az országban. A beruházással egyesületük gazdasági fenntarthatóságát is szeretnék megteremteni.

Loska Menes 2

Sajtóközlemény a Lóska Ménes Sportegyesület oldalán »

Nógrád Megyei Lovas Kulturális es Turisztikai Rendezvényközpont Létrehozása weboldal »

Fotó: Lóska Ménes Sportegyesület
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek