Átadták a Timpex fedeles lovardáját

Timpex fedeles og

Elkészült a Timpex Kft. fedeles lovardája Nyíregyházán, a több mint 300 millió forint értékű beruházást szerdán adták át a nyírségi megyeszékhelyen. Az ünnepélyes átadón részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke is.

A Nyíregyházi Tangazdaság ménesét 1993-ban vásárolta meg a Timpex Kft., azóta itt található az ország egyik legeredményesebb, több mint száz lovat számláló sportló ménese. A Timpex pályáján tenyészszemlét, fedezőmén bemutatót, valamint megyei és országos díjugrató versenyeket is gyakran rendezek.

„A nyíregyháziak a Timpex nevét hallva inkább a lovasiskolát és a lovastábort ismerik, a közösségimédia-felületeken láthatják a sporteredményeinket is, de csak a legérdeklődőbbek tudnak arról, hogy itt tenyésztői munka is folyik, aminek elengedhetetlen feltétele, hogy a fedeles lovardában egész évben trenírozni lehessen az itt született csikókat” mondta ifj. Tárbály István a lovarda átadóján.

A jövőben azonban már az őszi-téli szezonban is folytatódhat a pezsgő lovasélet a ménesben. A most átadott 2400 négyzetméter alapterületű lovarda egy csaknem 1800 négyzetméteres, elsősorban saját használatra, valamint nemzetközi versenyek megrendezésére egyaránt alkalmas pályával rendelkezik – mondta el Tárbály István, a Timpex Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A több mint 300 millió forint értékű beruházás megvalósításához a társaság 150 millió forintos kormányzati támogatást kapott.

Timpex fedeles atadas 2

A fedeles lovarda ünnepélyes átadásán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a fejlesztés a hazai lovas élsportot és az utánpótlás-nevelést egyaránt segíti, mivel az új lovardát időjárástól függetlenül, egész évben tudják használni a versenyzők és a szabadidős sportolók. Az új létesítmény a sport mellett a kultúrát is szolgálja majd, már most is itt zajlik a napokban Nyíregyházán zajló Vidor Fesztivál egyik lovasszínházi előadása.

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére mindig jellemző volt, hogy a lótenyésztésben, a lótartásban élen jár, rengeteg eredményt ért el a térség, de közülük is kiemelkedik a Timpex Lovasklub, ami a magyar lovasélet elmúlt évtizedeinek meghatározó szereplője” mondta Szotyori Nagy Kristóf. A Magyar Lovassport Szövetség alelnöke alelnöke elmondta, hogy a lótenyésztés területén szinte az egész világon ismerik a Timpex nevét. Emlékeztetett arra, hogy az élsportban kimagasló eredményeket ért el a ménes, világ- és Európa-bajnokságra, világkupa-döntőre jutott már el ott tenyésztett ló és ott alkalmazott lovas, itthon pedig felnőtt és utánpótlás szinten is a legmagasabb eredményeket érte el a klub. Hozzátette, januártól decemberig is egyre nagyobb az igény a lovaglásra és a lóval való foglalkozásra, a fedeles lovarda pedig erre biztosít lehetőséget.

Forrás: MTI, SZON.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila, Timpex Kft.

Kommentek