Tanpálya tereplovasoknak Budapesten

Tereplovaglas Illusztracio1200

1500 négyzetméteres, tereplovaglást szimuláló tanpályát is használhatnak már a lovasok egy rákoscsabai lovardában.

Huszár Gábor, a lovasközpont alapító-tulajdonosa a csütörtöki ünnepélyes pályaavatón elmondta, a Monte Vigo Sportegyesületnél 2017-ben a fővárosban elsőként indult el a nemzeti lovaskultúra oktatása, együttműködve a Kelet-Pesti Tankerületi Központtal. A program keretében a XVII. kerületi Czimra Gyula általános iskola 54 alsó tagozatos diákja három tanév alatt a mindennapos testnevelés keretein belül ismerkedik meg lovagláshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel.

"Most egy olyan 1500 négyzetméteres tereplovagló pályával bővültünk, ahol a gyerekek épített akadályok között, biztonságos és kontrollható körülmények mellett ismerkedhetnek meg a tereplovaglás talajviszonyaival" - fogalmazott a lovarda tulajdonosa.

"Jó példa, hogy egy sportegyesület álmodik egy nagyot, alkot egy programot a kerületi gyermekekért, s a lovaskultúra-oktatás népszerűsítéséhez partnereket, támogatókat is talál" – mondta Dunai Mónika országgyűlési képviselő, aki a helyi önkormányzat és a KLIK mellett a sportállamtitkárságnak külön köszönetet mondott azért, hogy a mintaprogramon túl a lovassportok utánpótlásneveléséhez is támogatást nyújt az egyesületnek.

"Gratulálok, mert tudatos, előre tervezett építkezés nyomán egy csodálatos lovaskomplexum jött itt létre, amely úgy érzem, hogy ezzel az új tanpályával vált teljessé" – mondta Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Hozzáfűzte: biztos abban, hogy ez a beruházás meg fog térülni, és örül annak, hogy a gyerekek az oktatás során a lovaglás mellett a lovaskultúra alapjait is megismerhetik. Végül az egykori öttusázó maga is nyeregbe pattant, és lóháton teljesítette a tanpályát.

Forrás: MTI
Illusztráció: Pixabay

Kapcsolódó cikk
Kommentek