Fókuszban a versenynaptár az FEI éves közgyűlésén

FEI online agm

Az FEI a múlt héten tartotta meg szokásos közgyűlését, a világjárvány miatt azonban ezúttal digitális formában.

A fontosabb témák között előkerült az FEI Általános Szabályzatának, illetve az emberi sportolók doppingellenes szabályainak (ADRHA) módosítása, valamint a lovak doppingellenes és ellenőrzött gyógyszerei listájának (EADCMR) frissítése, melyet a Közgyűlés egyhangúan jóváhagyott.

A legnehezebb döntések a versenynaptárakkal kapcsolatban születtek, hiszen a koronavírus járvány még mindig jelentős hatást gyakorol a lovassportra világszerte. Számos verseny került törlésre, köztük két nagy nevű FEI díjugrató sorozat döntője: a Longines FEI Jumping World Cup™ döntője Las Vegasban (USA) és a Longines FEI Nemzetek Díja döntője Barcelonában (ESP). A folyamatos globális egészségügyi válság továbbra is kihat a Longines FEI Világkupa sorozatának 2020/2021-es szezonjára, bár tervek vannak a göteborgi (SWE) döntőig tartó alternatív kvalifikációs útvonalakra. De nem csak ezen kiemelt eseményeknél jelentkeznek a problémák, hanem már CSI2* szinttől visszaesett a versenyek és versenyzők száma, ami komoly következményekkel van a Longines FEI ranglistára.

A díjlovagló versenynaptár módosításai hazánk számára kedvezően alakultak, hiszen az igazgatóság ismét a pilisjászfalui Unikornis Lovardának ítélte a 2022-es Gyermek és U25 Díjlovagló Európa-bajnokság rendezési jogát. A pontos dátum még nem került kijelölésre, de az előzetes tervek szerint a nyári szünidőre időzítenék.

Fotó: FEI/Richard Juilliart

Kapcsolódó cikkek
Kommentek