Különjárat: póni a buszon

Poni busz1200

Elszabadult póni okozott zűrzavart egy forgalmas walesi főúton Cardiff közelében csütörtök este. A rémült patást egy helyi buszjáraton helyezték biztonságba.

A forgalmas A48-as úton egy arra haladó autóból két fiatal nő vette észre az ámokfutó pónit csütörtök este. Megálltak, majd egy busz is lehúzódott, hogy segítsen. Leállították a forgalmat, és kis idő múlva a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

Az így szerveződött kis mentőcsapat tagjainak sikerült a póni közelébe férkőzniük és megnyugtatni a rémült patást, akit minél hamarabb szerettek volna biztonságban tudni. Mivel időigényes lett volna lószállítót szervezni a helyszínre, az egyetlen kézenfekvő lehetőséget választották. A buszvezető javaslatára a mozgássérültek közlekedését segítő rámpák segítségével felvezették a pónit a járműre. A patás jólnevelten feltrappolt a buszra és nyugodtan tette meg az ötperces utat a végállomásig egyik megmentője társaságában. Ezt az eljáró rendőrök fotón is megörökítették:

A busz egy P+R parkolóig vitte a pónit, ahová hamarosan érte mentek a gazdái. A kalandot a póni és a busz is épségben megúszták, bár utóbbi alapos takarításra szorult.

Forrás: BBC

Kapcsolódó cikkek
Kommentek