Két pónival indul különleges kerékpártúrára a szabadidomító

Emmamassingale 1200

Hat ország, 1600 kilométer és két póni: Emma Massingale, a humoros és ötletes videóiról, illetve különleges kalandjairól híres szabadidomító újabb küldetésre indul. A túra szokatlan fricskát mutat ember és ló közös történelmének: ezúttal az ember húzza a pónikat.

Nyeregben vagy lovaskocsin: a ló évezredeken át az ember társa és legfontosabb közlekedési eszköze volt. A huszadik század közepe óta azonban sokat változott a világ, a lovak is utasokká avanzsáltak és ma már gyakran lószállító utánfutón, speciálisan kialakított tehergépkocsin, vagy akár repülőgépen teszik meg a nagyobb távolságokat. Emma Massingale szabadidomító új járgánya pedig póniriksa címmel nyithat új fejezetet a lószállítás történelmében.

Emma Massingale nem megy a szomszédba az őrült ötletekért. Tavaly lóvontatta gördeszkán járt be egy szigetcsoportot Nagy-Britannia partjai mentén, 2015-ben pedig egy hónapot töltött egy távoli ír szigeten hat Connemara póni társaságában, barlangban lakott, a saját maga által fogott halat ette.

Ezúttal pedig kerékárra pattan és úgy fog áttekerni fél Európán, hogy közben a különleges triciklin két minipónit szállít. Hogy ennek mi értelme van, azt kedves olvasóink megítélésére bízzuk, a szabadidomító saját elmondása szerint mindig keresi az új kihívásokat, és rendkívül tetszett neki a szerepcseréből fakadó irónia, hogy ő húzza a lovakat. A különleges trió Svájcból indul, útjuk során követik a Rajnát és hat hét alatt érnek vissza Angliába.

Emma Massingale útitársai a kétéves mini shetland póni, Stanley és a mini appaloosa, Percy lesznek. A miniket nem csak a súlyuk miatt választotta (ketten együtt 200 kilogrammot nyomnak), hanem azért is, mert mint mondja, őt mindig megnevettetik, és másokat is rendre jó kedvre derítenek. Ezért megállnak majd például iskoláknál, lovasboltoknál, hogy egy kis jókedvet csempésszenek az emberek mindennapjaiba. Mint mondja, a mosoly a lovakkal való kapcsolatunkban is fontosabb, mint a legtöbben hinnék: a lovak ugyanis felismerik az arckifejezéseket, a mosoly pedig segít elmélyíteni a kapcsolatot lovaddal.

A különleges póniriksát Emma építész apukája tervezte. A járgányba a szabadidomító a tacskója és az utazótáskája is befér.

Forrás: Emma Massingale

Kapcsolódó cikkek
Kommentek