Félsz a repüléstől? Állandó stressz az utazás? A megoldás: minipóni!

Repteriponik

A minipónik mindenkit elvarázsolnak. Végtelen cukiságuk mellett azonban sokoldalúan bevethető terápiás és segítő állatok is, így nem csoda, ha akár még egy repülőtéren is összefuthatsz velük. 

A repülőterek zsúfolásig vannak stresszes utazókkal, akik bosszankodnak a késések miatt, rohannak, hogy elérjék a gépüket, vagy épp félnek a repüléstől. Annak érdekében, hogy csökkentsék az utazással járó stresszt és mosolyt csaljanak az utasok arcára, több mint 30 amerikai reptér alkalmaz terápiás kutyákat, San Fransiscoban pedig egy terápiás malac teljesít szolgálatot.

Kentucky híresen büszke pezsgő lovaséletére, így bár elsőre a Cincinnati repülőtér vezetősége is terápiás kutyák alkalmazását fontolgatta, örömmel vették a Seven Oaks Farm jelentkezését, akik vállalták, hogy terápiás minipónijaikkal segítenek felvidítani az utasokat.

Az aprócska patások havonta két alkalommal teljesítenek szolgálatot a repülőtéren és igazi rajongótáborra tettek szert. Vannak utasok, akik repülőútjukat kifejezetten úgy időzítik, hogy az egybeessen a minipónik reptéri látogatásával.

Vannak azonban olyan segítő pónik, akik gazdájukkal tarthatnak akár fedélzetre is. Amerikában ugyanis nem csak az olyan komoly feladatot ellátó négylábúaknak van erre lehetőségük, mint például a vakvezető kutyák és pónik. Ha az utas szakvéleménnyel tudja igazolni, hogy rendkívüli módon fél a repüléstől, de segítő állata társasága segít, hogy megbirkózzon a helyzettel, akkor a családi kedvencként tartott póni is vele tarthat a repülőgép fedélzetére. 

Persze nem csak pónitulajdonosok éltek ezzel a lehetőséggel, az utasok a különféle rovaroktól kezdve a páván és sünön át a kecskéig mindenféle állatot megpróbáltak már segítő állatként feljuttatni a repülőgépek utasterébe. Épp ezért több légitársaság kénytelen volt már szigorítást bevezetni, néhány napja például az American Airlines jelentette be, hogy többek között görények, pókok és madarak sem utazhatnak többet segítő állatként repülőgépeik fedélzetén, de a segítő pónik szerencsére náluk is zöld utat kaptak. Viszont természetesen ők sem sétálgathatnak szabadon a fedélzeten, az utazás ideje alatt vezetőszáron kell tartani őket. 

Forrás: DailyMail, American Airlines, Seven Oaks Therapy Horses, Cincinnati/Northern Kentucky International Airport

Fotó: Cincinnati/Northern Kentucky International Airport

Kapcsolódó cikk
Kommentek