Lovas ennél többet nem kívánhat: Equitana

Equitana Kiemelt

Kilenc napon át a németországi Essenre koncentrálódik a lovas világ: hamarosan ismét megnyitja kapuit az Equitana, „a lovassportok világvására”. A nagy sikerű esti showműsorban, a HOP TOP Show-ban idén két magyar fogathajtó is szerepel: Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József.

Az Equitana már 35 éve nem csak a lovassport, de a teljes lovas ágazat nemzetközi szinten meghatározó szakmai kiállítása és vására. A kétévente megrendezett vásár kilenc napja során nyolc kiállítási csarnokban több mint 100.000 négyzetméteren 750 kiállító, 1000 ló, 2000 program és számos show várja az érdeklődőket.

Ilyenkor a top lovasok is Essenbe látogatnak: a nagyközönség előtt tart edzést Ingrid Klimke, Simone Blum, Isabell Werth, Dorothee Schneider és Ludger Beerbaum. És persze számos lovas verseny is helyet kapott a programban. A hagyományosnak mondható fogathajtó, díjugrató, reining és cutting versenyek mellett lesz fedettpályás lovastusa és kutyás-lovas verseny, emellett working equitation megmérettetés és külön versenyszámot kaptak a barokk lovak is.

Az Equitana persze nem kizárólag a lovassportokról szól, ott lesz például Monty Roberts, Philippe Karl és Linda Tellington-Jones is. A nagy nevek nem csak az egyes programokon jelennek meg, de gyakran dedikálással egybekötött közönségtalálkozón is részt vesznek.

A szinte felfoghatatlan volumenű kiállítás felöleli a lovas élet minden szegmensét. A standok téma szerint csoportosítva várják a lovasokat: lószállítás, istállóépítés és -technika, takarmányozás, lóápolás, lógyógyászat, ló- és lovasfelszerelés, tenyésztés és versenysport, turizmus és szolgáltatások, western, szabadidős lovaglás, lófajták idén a kiállítás húzótémái.

Az Equitanán bemutatkoznak és egy szakmai zsűri előtt meg is méretnek a legújabb, leginnovatívabb termékek, idén tíz kategóriában hatvan termék van versenyben. A nevezettek között van például különleges, lapraszerelt elemekből összeállítható nyeregállvány, több takarmányozási applikáció, különleges unaloműző etető, fűthető lovaglómellény, bluetooth-os kobak vagy például egy vegán, fenntartható gazdálkodásból származó parafa nyereg.

Az Equitana programjának egyik fénypontja minden alkalommal a HOP TOP Show, ami idén „LaOra” címmel öt estén várja a nézőket. A show programja elképesztő zenei és látványelemekkel egyszerűen mindent felölel, ami a lovasoknak kedves. Nagyszerűen illeszkedik itt egymáshoz a szabadidomítás, lovastorna, díjlovaglás, díjugratás, fogathajtás ls a western. A négylábú fellépők is épp ennyire különböznek: vannak köztük pónik, frízek, hidegvérűek, andalúzok. A show egyik sztárja Lorenzo lesz, aki hazánkban is több alkalommal fellépett már lovaival. De a magyar lovasok számára a legfontosabb hír minden bizonnyal az, hogy Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József a németek bajnokával, Ludwig Weinmayrrel szerepel majd a show fogathajtásról szóló részében.

Íme egy kis előzetes az idei HOP TOP Show-ból:

A kiállítás 2019. március 9-től 17-ig tart, az eseményre több mint 200.000 látogatót várnak a szervezők. További részletek az Equitana weboldalán >>

Képek forrása: Equitana

Kommentek