Nem tudott róla, hogy beteg - lova mentette meg az életét

Eletmento Lo

Clare Reeves 20 éves kihagyás után tért vissza a lovagláshoz és vásárolta meg lovát, Frankie-t 2017 márciusában. Mint mondja, szerelem volt az első látásra. Arra azonban nem számított, hogy újonnan vásárolt lovának köszönheti majd életét.

Frankie már ismeretségük első napjától fogva rendszeresen gazdája vállának egy bizonyos pontját szaglászta és bökdöste. Clare ennek kezdetben nem tulajdonított különösebb jelentőséget, arra gondolt, hogy a kanca ily módon szeretne jutalomfalathoz jutni. Egy napon azonban a lány válla kifejezetten fájdalmas volt Frankie bökdösése után, és egy dudort is érzett azon a bizonyos helyen, amit a kanca rendre kiszemelt magának. Bár a kellemetlenséget a ló böködésének tulajdonította, megmutatta háziorvosának. A doktor azonnal kivizsgálásra küldte: kiderült, hogy Clare-nek mellrákja van. "Frankie nélkül nem találtam volna meg a csomót és nem derült volna ki ilyen korán a betegségem, így a kilátásaim is is rosszabbak lettek volna" – mondja a lovas. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy felhívta rá a figyelmemet. Az életemet köszönhetem neki" - mondja.

Clare-t megműtötték, majd hét hónapon át kemoterápiás kezelést kapott, de a lovaglást ekkor sem hagyta abba. A gyógyulásban egy különleges alapítvány, a Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity segítette, akik lehetővé tették, hogy részt vehessen a neves lovastusázó, James McIlough edzésein, és hogy ellátogathasson Nick Skelton lovardájába. Mióta Clare-t megműtötték és a csomót eltávolították, Frankie már nem bökdösi lovasa vállát. Clare és Frankie sikeresen részt vettek első lovastusa versenyükön is.

A Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity alapítvány egy fiatalon elhunyt lovastusázónak, Hannah Francis-nek állít emléket. A 17 éves lánynak az élete volt a lovaglás, legnagyobb álma pedig az, hogy egyszer részt vegyen az olimpián. Álma és lovai adtak erőt ahhoz, hogy szembeszálljon a rákkal. Családja alapítványt hozott létre, hogy segítse a beteg lovasokat és támogassa rákkutatást, ez a „Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity”. Az alapítvány fővédnöke Ben Hobday brit military lovas, aki maga is szembenézett már a rákkal.

Clare maga is jótékonysági akcióba kezdett, az összegyűjtött 15.000 fonttal a Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity és a Breast Cancer Care Alapítvány munkáját támogatta.

Forrás: Horse&Hound, Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity
Borítókép: Hannah’s Willberry Wonder Pony Charity

Kapcsolódó cikk
Kommentek