Tűzvészből mentett lovak a világ egyik legjobb sajtófotóján

Wpphoto1200

Egy, a kaliforniai tűzvész elől mentett lovakat ábrázoló fotót is díjaztak az év sajtófotóit elismerő World Press Photo pályázaton.

A neves megmérettetésre 4,738 fotós 78,801 fotóval pályázott, közülük a zsűri 25 ország 43 fotósát jelölte díjaira a különböző kategóriákban. A győzteseket április 11-én hirdették ki Amszterdamban.

A környezetfotó kategória második helyezettje Wally Skalij "Evacuated" című fotója lett. A felvételen két, a pusztító tűzvész elől mentett ló áll egy oszlophoz kötve a malibui Zuma Beachen 2018 novemberében.

A Los Angeles Times fotósának képe 2019 februárjában még csak egy a számos pályázat közül a World Press Photo közösségi oldalán:

A 2018 novemberében Kaliforniában tomboló tűzvész több mint 676.000 hektárt tarolt le, teljes városokat égetett porig. A lakók gyakran mindent hátrahagyva voltak kénytelenek menekülni a lángok elől, tudva, hogy nem lesz hova hazatérniük. A hatóságok és önkéntesek pedig mindent megtettek azért, hogy az állatokat is biztonságba helyezzék:

Kapcsolódó cikk

A World Press Photo összes díjazott képét itt nézheted meg >>

Forrás: Bored Panda, World Press Photo

Kommentek