300 ló megélhetése a tét, támogatást kapnak a bécsi fiákeresek

Becs fiaker 2

Bécs történelmi belvárosának utcaképéhez hozzátartoznak a fiákerek, a koronavírus járvány miatt azonban a turistákkal együtt a lovak és hajtóik megélhetését biztosító bevétel is elmarad. A 300 lovat foglalkoztató 21 bécsi vállalkozás most támogatást kap a válságos hónapok átvészelésére.

A koronavírus járvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus. Nincs ez másképp Bécsben sem, a máskor turistákkal zsúfolt utcák most konganak az ürességtől. Ez pedig a város védjegyének számító fiákereseket is nehéz helyzetbe hozta. Ezért a városvezetés hasonlóan, mint az év elején, ismét segélycsomagot bocsát rendelkezésükre. A fiákeresek három hónapon át lovanként 250 euró támogatást kapnak, amit takarmányra, alomra, pataápolásra költhetnek, jelentette be a város polgármestere, Michael Ludwig és a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke, Walter Ruck.

Bécs május és július folyamán már 237.000 eurót költött erre a célra. "A helyzet azóta sajnos nem javult, ezért egy újabb, ugyanekkora segélycsomaggal segítünk" - mondta a polgármester. „A válság kezdetén is együtt segítettünk és fogunk is segíteni, mert azt szeretnénk, hogy ez a hagyományos bécsi vállalkozói réteg a válság után is gazdagítsa városunkat” - mondta Walter Ruck.

Becs fiaker 1

Forrás: Salzburger Nachrichten, Salzburg24
Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek