II. Erzsébet és Fülöp herceg: lóháton egy életen át

Erzsebetkiralyno Kiemelt

II. Erzsébet, és férje, Fülöp herceg idén 70 éve osztoznak a lovak iránti életre szóló szenvedélyben. A 91 éves királynőt és a 96 éves Fülöp herceget a platina lakodalomra készülő windsori kastélyban kapták lencsevégre, ahogy kedvenc lovas hobbijuknak hódolnak.

Az angolok imádott uralkodónője rajong a kutyákért és a lovakért. Corgi fajtájú kutyái mindenhová elkísérik őfelségét, a lovak iránti szeretetből pedig a családtagjait is lovaglásra biztatja, unokáit már kiskorukban pónira ültette.

II. Erzsébet a mai napig szenvedélyes lovas és a királyi családban nem ő az egyetlen! Megjelenése sohasem lehet más, mint makulátlan. A királynő kereken hetvenedik házassági évfordulójuk megünneplésére készült, amikor a kellemetlen időjárás ellenére is úgy döntött, kilovagol fell póniján a windsori kastély parkjába.

II. Erzsébet angol királynő

Őfelsége férje, Fülöp herceg augusztusban vonult vissza a közfeladatoktól, és főleg a sadringhami birtokon tartózkodik. Mivel Erzsébetnek el kell látnia királynői kötelességeit, így kevesebb időt töltenek együtt, de amikor tehetik, találkoznak valamelyik családi rezidencián. Erzsébet olyannyira jól ismeri szeretett férjét, hogy tudja, jobb neki, Londontól – és ezzel a hivatalos teendőktől is – olyan távolságot tartani, ami lehetővé teszi, hogy pihenhessen.

Mindez nem azt jelenti, hogy a nyugdíjas herceg nagyon lassított volta, hiszen nem félt gyeplőt ragadni 96 évesen! A platina-lakodalom megünneplésére készülő windsori kastélyban sikerült lencsevégre kapni, ahogyan Fülöp herceg négyesfogatát hajtotta.

A 96 éves Fülöp herceg négyesfogatával

A királynő férje nem akármilyen lovas múlttal rendelkezik, hiszen fiatal korában számos fogathajtó versenyen vett részt és képviselte hazáját, de nyeregben is kiváló lovas volt.

Forrás és fotó: DailyMail

Írta: Száz Petra, lovaskultúra oktató

A világ legfrissebb lovas hírei egyenesen a postafiókodba:

Kommentek