Már Windsorban gyakorolnak a magyar lovasok

Royalwindsor Kiemelt

Túl vannak a sajtófotózáson, és cikkünk megjelenésekor már valószínűleg a Royal Windsor Horse Show főpróbáján vesznek részt a magyar csikósok és lovasíjászok. A rendezvény szerdán veszi kezdetét, a csikósok ötször adnak majd ízelítőt a közönségnek magyar virtusból.

Idén május 8-12. között rendezik meg a több mint 75 éves múltra visszatekintő, világhírű Royal Windsor Horse Showt, ahol a lovassport események mellett a show program is hatalmas közönséget vonz. Az idén Viktória királynő születésének 200. évfordulóját zászlajára tűző parádén 40 hintó, 400 ló és 500 fellépő – a lovasok mellett táncosok és artisták – kavalkádja szórakoztatja majd a közönséget 16 műsorszámban.

A Mátai Ménestől öt csikós (Bordás János, Garai János, Garai Lajos, Kosina Péter és Pinczés László), valamint Nagy Gábor pusztaötös hajtó tíz lóval, Kassai Lajos pedig két patással utazott Windsorba.

Hortobágyról május 3-án indultak útnak a lovak a Horse Trans Cargo egyik lószállítójának fedélzetén, lovasaik pedig másnap ültek repülőgépre:

Royalwindsor Hortobagy Indulas

A lovak 2000 kilométernyi utazás után, május ötödikén léptek Windsor gyepére:

Royalwindsor Erkezes

Miután lovak és lovasaik is kipihenték az út fáradalmait, lezajlottak az első próbák, május hetedikén pedig a sajtófotózás is. Bár Hortobágyon is gyönyörű a panoráma, de a csikósok bizony ritkán gyakorolnak ilyen különleges háttér előtt:

Royalwindsor Gyakorlas1

Kassai Lajos is posztolt egy rövid videót a gyakorlásról:

A Royal Windsor Horse Show pedig így mutatta be a magyar lovasokat:

A főpróba Nagy Gábor puszta-ötös hajtó szemszögéből:

Fotók: Mátai Ménes

Kapcsolódó cikk
Kommentek