Ahol a lovas futár még mindig gyorsabb, mint az internet

Upload og2

Utoljára a 19. században fordult elő, hogy a lovas futár volt az információ továbbításának leggyorsabb módja. Majd jött a távíró, a telefon, az internet. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy olykor-olykor mégis a lovas futár lehet a megfelelő választás - egy kis németországi faluban mindenképp.

A Németország nyugati részén, Dortmundtól mintegy száz kilométerre fekvő Schmallenberg-Oberkirchenben élő fotós, Klaus-Peter Kappest megelégelte, hogy a faluban csigalassúságú az internet. A szolgáltatóval való hosszadalmas és hiábavaló küzdelem után látványos módon demonstrálta is a bosszantó jelenséget 2020 novemberében, amikor 800 darab fotót szeretett volna eljuttatni a mindössze tíz kilométerre fekvő nyomdába. Otthonában 14 óra 20 perckor indította el a 4,5 GB terjedelmű küldeményt. Néhány perccel később, 14 óra 25 perckor két lovast is útnak indított a nyomdába a fotókat tartalmazó DVD lemezzel. A lovasok pontosan 104 perc alatt célba értek küldeményükkel, míg Oberkirchenben még javában kúsztak fel a bitek az internetre. A lovak és lovasaik újabb 104 perc múlva már ismét otthon voltak, a nyomda pedig megkezdhette a munkát az épségben leszállított DVD lemeznek köszönhetően.

A látványos akció Németország-szerte bekerült a médiába, így az internetszolgáltató újabb ígéretet tett arra, hogy 2021 januárjában Oberkirchenben is üzembe helyezik a szélessávú internetet biztosító optikai kábelt. Így Klaus-Peter Kappest legközelebb talán már nem lovas futárral küldi a fotóit a nyomdába.

Forrás: DailyMail, WDR, WOLL

Kapcsolódó cikkek
Kommentek