Kétméteres kígyó miatt szakadt félbe a reggeli tréning

Kigyo Kiemelt3

Egy hatalmas kígyó miatt kellett lefújni a versenylovak reggeli edzését egy ausztrál galopp pályán.

A Cairns Jockey Club pályáján a menedzser elmondása szerint okozott már riadalmat és programváltozást a gyepen tartózkodó kutya, birka, és egy tekintélyes sáskahad is. De ezúttal egy kétméteres szőnyegmintás piton gondoskodott a meglepetésről.

A hüllőről egy zsoké, Masayuki Abe készített felvételeket, aki reggel öt és hat óra között ment ki lovával edzeni a pályára. És bár az egyik pályafelügyelő jelezte, hogy valami probléma van, a zsoké nem értette pontosan, mit kiáltanak felé, és folytatta a munkát. Mint mondta, inkább kengurura számított, mert nagyon sok van belőlük a környéken. Az utolsó fordulóban azonban meglátta a kétméteres hüllőt. Lova szerencsére nem vette észre a fűben tekergő kígyót, a pálya vezetősége pedig lefújta a lovak edzését, amíg a piton el nem tűnt a pályáról.

A hüllőről a pálya igazgatója készített videót. Mint mondta, a videón látható példány is ijesztőnek tűnik, de nem számít igazán nagynak:

Ausztráliában a vadvilág bizony tartogat meglepetéseket a lovaknak és lovasoknak – még a lóversenypályákon is. 2017 májusában a Cessnock Race Track lóversenypályán például egy kenguru lepte meg a mezőnyt:

Forrás: Cairns Post

Fotó: Masayuki Abe

Kommentek