Telefonált lovaglás közben, elkapta a rendőr

Lovaglas telefon

Élete legkülönösebb élményében lehetett része annak az ausztrál lovasnak, akit megállítottak, majd bíróság elé idéztek, mert lóháton telefonált, mégpedig kihangosító nélkül.

2019. október 19-én délelőtt 11 órakor az ausztráliai Új-Dél-Walesben, Tambaroora közelében a gyenge forgalmú Hill End Road mellett körülbelül tíz kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy lovas, közben pedig a készüléket a jobb füléhez tartva telefonált. Mivel a ló járműnek számít és járművezetés közben Ausztráliában is tilos kézben tartott készülékről telefonálni, a rend arra haladó éber őrei megállították a lovast a szabálytalanság miatt. Az átlagosnak indult lovaglásból bírósági ügy lett.

A tárgyaláson a lovas elismerte bűnösségét, hiszen a mozgó lovon telefonált. A bíró is elismerte, hogy a közúti közlekedés szabályai szerint a ló jármű és hogy valóban nem volt rá kihangosító szerelve, de az ügyet rendkívül triviálisnak nevezte, és ítélet nélkül felfüggesztette a büntetőpert. Mint mondta, korábban már előfordult, hogy ittas lovaglásért büntetett meg valamit, de a mostani nem az a súlyosságú ügy, amellyel példát kellene statuálni az ausztrál lovasok felé.

Az sajnos nem derült ki, hogy a lovas vajon a jövőben használ-e majd kihangosítót lovaglás közben.

Forrás: tenterfieldstar.com.au, 24.hu
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek