Munka helyett versenyzett - bíróság előtt kell felelnie a lovasnak

Lovastusa Illusztracio1200

Különös csalási ügyben indult bírósági eljárás egy lovas ellen Nagy-Britanniában, aki lovasbalesetből fakadó sérülésére hivatkozva négy hónapot volt távol a munkából. A vád szerint azonban ebben az időszakban több lovastusa versenyen is részt vett.

Elise David 2016. június ötödikén szenvedett lovasbalesetet, emiatt másnap nem tudott megjelenni munkahelyén. Munkáltatója felé jelezte, hogy hátfájdalma miatt nem tud dolgozni. A sérült lovas szeptember hatodikán ismét felhívta munkáltatóját, elmondta, hogy fájdalmai miatt még mindig nehezére esik a járás és vezetni sem tud. Elise David végül négy hónap kihagyás után, októberben tért vissza a munkahelyére, 2017 áprilisában pedig végleg elhagyta a céget. Azonban úgy tűnik, hosszas távolléte mély benyomást tett kollégáira, mert amikor egyikük felfedezte nevét és eredményeit a Brit Lovastusa Szakág oldalán, bírósági ügy lett a dolog vége. Időközben pedig a versenyeken készünt fotók is előkerültek.

Úgy tűnik ugyanis, hogy Elise David betegszabadsága alatt hét éves Caereau Freeway nevű heréltjével több versenyen is részt vett, amelyekre minden bizonnyal edzeniük is kellett. Tény, hogy a lovaglás jót tesz testnek és léleknek, no de ennyire?

A lovasnak, aki egyébként az angol Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, most csalásért kell felelnie a bíróságon, hiszen a vád szerint nem lett volna jogosult a négy hónapnyi fizetett betegszabadságra. Elise David egyelőre tagadja a vádakat. Kérdés, hogy vajon a lenti érvelést felhozza-e mentségére:

Beteg

Forrás: DailyMail
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kommentek