Mégis lesz díjlovagló és díjugrató Európa-bajnokság 2021-ben

Fei illusztracio1200

Az FEI október 21-i igazgatósági ülésén döntött arról, hogy felülvizsgálva korábbi határozatát, mégis megrendezésre kerül az Európa-bajnokság a díjlovagló és a díjugrató szakágakban 2021-ben. Mindkét kontinensviadal Németországban zajlik majd.

Az FEI május elején hozott döntést arról, hogy az olimpiai szakágak (díjugratás, díjlovaglás, lovastusa, para-díjlovaglás) Európa-bajnokságai nem kerülnek megrendezésre 2021-ben az elhalasztott Olimpia miatt. Így 2021-ben kizárólag a nem olimpiai szakágak számára rendeztek volna EB-t a Nemzetközi Lovas Szövetség május 8-i közleménye szerint.

Azonban több nemzeti szövetség, illetve az Európai Lovassport Szövetség (EEF) is kezdeményezte a fenti döntés felülvizsgálatát, ennek eredményéről október 21-én este, az Igazgatótanács videokonferencián zajló ülését követően adott hírt a szervezet.

Ez alapján mégis megrendezésre kerülhet a két kontinensviadal. A díjugratók augusztus 30. és szeptember 4. között Riesenbeckben, Ludger Beerbaum bázisán, a Riesenbeck Internationalban mérkőznek meg. A díjlovasok Európa-bajnokságának szeptember 7-12. között Hagenben a Hof Kasselmann ad otthont. A FEI mindkét esetben a rendező visszaigazolására vár. Ha a helyszínek esetleg mégsem tudják vállalni a rendezést, a FEI nem nyitja újra a pályázati eljárást.

A lovastusázók számára nem rendezik meg az EB-t, mert egyetlen helyszín sem vállalta a szervezést ilyen rövid határidővel, és a para-díjlovasok is az olimpiára koncentrálnak.

Forrás: FEI
A borítókép illusztráció. Fotó: FEI/Dirk Caremans

Kapcsolódó cikkek
Kommentek