Döntők előtt Hortobágyon

Img 2931

A tizenhetedik fedettpályás döntő első két napján, öt kategóriában már meg is rendezték az elő-és középdöntőket. Az öt éves lovaknál 9 stílusponttal győzött első nap Hatchi, ifj. Debreceni Jánossal, másnap a szürke mén, Casalido Kovács Henrivel 8,8 ponttal lett a legjobb. A hat éves lovaknál két tehetség osztotta fel eddig a versenyt. JB Koronaőr Oláh Szabolccsal nyerrte az elődöntőt és végzett második helyen a középdöntőben, a sárga Gibria-B Burucs Barnával csütörtökön második hellyel, míg tegnap győzelemmel teljesítette a stílusversenyt. Az utánpótlás lovak huszonhét fős mezőnyében Timpex Glória volt a leggyorsabb hibátlan, Szotyori Nagy Kristóffal a nyergében, majd a középdöntőben a finn tulajdonú, St Quel Exelance Kovács Henrivel végzett elsőként. A lovak döntői ma 14 órakor kezdődnek a hortobágyi Mátai Ménes fedeles lovardájában.

A felnőtt lovasok, 135 cm-es elődöntőjét Reischl Márton Latinóval, majd péntek délután a Cseszterlint LK versenyzője, Búza Krisztián Lantusszal nyerte meg a középdöntőt. A fiatal lovasok eddig egyszer lovagolhattak, csütörtökön itt is a Cseszterlint LK örülhetett, hiszen lovasa, Kalán Eszter Fortenderrel lett az első. Az ifjúsági kategória eddig a Horváth Lovassport Egyesület lovasnője, Alasztics Aliz sikereit hozta, mindkét nap begyűjtötte az első két helyet Charnevállal és Prince-szel. Pénteken a gyermek elődöntőben Kormos János tanítványa, Hóman Gréta Kalanddal kapta a legtöbb, 8,8  pontot, Stróbl Dorottya stílusbírótól. A tegnap esti amatőr kategóriában Heves megyei siker született, Szilágyi Kitti Florinával volt a leggyorsabb.

A lovasok három kategóriája ma a középdöntővel folytatódik és vasárnap az új időszámítás szerint, 9 órakor kezdődnek a lovasok fináléi.

Kommentek