Bábolnai siker a Magyar Derbyben

Estifeny Kiemelt

A favoritok egyike, Este fény nyerte a 96. Magyar Derbyt, az ügetők legjobbja pedig Veronica Fling lett.

Esti fény a befutóban már elöl volt Nagy Tamással és visszaverte Köln és Wildfogel támadását. A győztes ló tulajdonosa és tenyésztője a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. A győztes ló trénere, Zala Csaba nagy napot zárt, négy győztest vezetett vissza. Esti fény azonban pályafutásának első Derby sikere, hasonlóan, mint a lovasnak.

A verseny totális magyar sikert hozott, Bábolna Sir Khan 1994-es Derby győzelme óta most először nyert a klasszikus futamban, magyar lovas Kerekes Károly személyében legutóbb 2012-ben győzött a Derbyben.

A Derby tiszteletdíjait dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Nagy István agrárminiszter adta át.

Veronica Fling a 104. Magyar Ügetőderby győztese

A HICO versenyistálló négyéves kancájának sikerét hozta a 104. Magyar Ügetőderby. Veljko Mazsity idomárhajtó végig nagyon türelmes volt a 2500 méteres versenyben, majd a finisben lehagyta White Ladyt és Vital RG-t.

A győztes ló tenyésztője a Kabala Ménes Kft.

Veronica Fling
Veronica Fling

Az Ügetőszilveszter sztárja nyerte az Agárderbyt

Nagy küzdelmet és komoly meglepetést hozott a Laguna – 4. Kincsem Park Agárderby. Deadshot, a favorit a vártnál rosszabbul kezdett, így komoly hátrányból kellett megkezdenie a zárkózást. Booksy, az Ügetőszilveszter kétszeres győztese kihasználta a riválisa hibáját és nagy küzdelmet követően megnyerte a Derbyt, Astronomic lett a harmadik.

Kétszeresen is büszke a Póni Derby győztese

Kilenc póni és kicsi lovasai álltak starthoz a Tündérlámpás Alapítvány – 2. Póni Derbyben. A start után Zsivány vezetett, majd az utolsó száz méteren Büszke és Vörös Tamara nagy hajrával győzött. A második helyezést Ricsi szerezte meg Tóth Rozival, Zsivány és előtt.

Estifeny2
Esti fény

A három napos fesztivál kísérő programja a divatmustra és a kalapkészítés volt, emberemlékezet óta ennyi csinos hölgy és elegáns úr nem jelent meg a Kincsem Parkban.

Folytatás szeptember második hétvégéjén a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown.

Forrás: Kincsem Park

Fotó: MTI Fotó Mónus Márton; Kincsem Park

Kommentek