Hölle Martin a nagyobb kihívás miatt váltott kettesfogatra

Hollemartin Kiemelt

Egyéniben Hölle Martin győzött a szlovéniai Lipicán rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon, a Lázár Vilmossal és Lázár Zoltánnal kiegészülő magyar csapat sorozatban harmadszor lett első. Nézzük, hogyan látta a mindössze 20 éves világbajnok a hétvége eseményeit!

Hölle Martin mosolyogva veregeti meg lovai farát a jól sikerült akadályhajtás után

Hölle Martin már az első versenyszámban, a díjhajtásban maga mögé utasított a mezőnyt, majd a maratont követően 11 hibaponttal vezetett a vasárnapi zárószám, az akadályhajtás előtt. Itt 6,24 ponttal zárt, így biztosan tartotta meg tetemes előnyét.

"Az utolsó versenyszámban izgultam legkevésbé, mert tudtam, mekkora előnyöm van. A húsz kapuból a tizediknél vertem le a labdát, amin nagyon felidegesítettem magamat, mert onnan már alig maradt hibázási lehetőség ahhoz, hogy csapatban élen maradjunk. Szerencsére azután hibátlan maradtam, csak a limitidő túllépésért kaptam hibapontokat" - értékelt az MTI-nek Hölle Martin, aki a felkészülés során ugyan három hollandiai viadalon is győzött, ezzel együtt a világbajnokságon aranyéremre nem számított.

A csapat szereplésével kapcsolatban elmondta, hogy Lázár Zoltán kizárása után kissé kétségbe estek, mivel ő húzóembere a válogatottnak, és a kiválása miatt Lázár Vilmossal egyiküknek sem lehetett már "lyukas" száma. Hozzátette, végül sikerült megtartani a díjhajtásban szerzett előnyt, ráadásul tudomása szerint még sosem volt olyan, hogy gyakorlatilag kétfős csapat nyerjen.

"Tavaly a nagyobb kihívás miatt váltottam pónifogatról a kettesre. Még legalább két vébéig, azaz négy évig ebben a szakágban folytatom" - jelentette ki Hölle.

Derűs mosoly az esőben Hölle Martin és segédhajtója arcán

A hajtókat nem kímélte az időjárás, a világbajnokság során végig kijutott nekik bőven az esőből, az akadályhajtás pedig gyakorlatilag vízzel elöntött pályán zajlott.

Lázár Vilmos és fogata zuhogó esőben, a vízzel elöntött pályán is nagyszerűen teljesített

Az immár tizenkétszeres világbajnok, egyéniben és csapatban is címvédő Lázár Vilmos 3,59 hibaponttal teljesítette a rendkívül nehéz pályát, ennek köszönhetően egy pozíciót javítva ötödikként fejezte be a versenyt.

A dobogó legfelső fokán a magyar fogathajtók

A magyar csapat pedig - a már kilencszeres vb-aranyérmes Lázár Zoltán pénteki kizárása ellenére - másodszor is megvédte címét, mert a németek nem tudták ledolgozni több mint hat hibapontos hátrányukat.

Kákonyi Norbert és fogata

Kákonyi Norbert és ifj. Nagy Tibor négy-négy pozíciót javított az utolsó napon, így előbbi 14., utóbbi 42. helyen zárt, Szilágyi Zsolt pedig 58. lett.

Szilágyi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Horváth Krisztina, Hoefnet

Kommentek