Neves lótenyésztők kaptak miniszteri elismerést

Trakehner900

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából 72 személynek adott át elismerést – a kitüntetettek között három neves lovas szakember is volt.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott dr. Hecker Walter, a Pannon Egyetem egyetemi magántanára, a Pannon Lovas Akadémia nyugalmazott igazgatója a modern lovasoktatás, lótenyésztés, lókiképzés magyar nyelvű szakirodalmának létrehozásában, valamint a bábolnai arab-félvér tenyésztés újításában végzett kimagasló tevékenységéért.

Két lovas szakember kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet:

Dr. Mihók Sándor, a Debreceni Egyetem, Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Mezőgazdaságtudományi Kar, Állattenyésztés-tudományi Intézetének professor emeritusa több évtizede a védett őshonos állatfajták genetikai értékének védelmében, egyes lófajták tenyésztés-szervezésében és az oktatás területén végzett kiváló tevékenységéért vehette át az elismerést.

Nagy János, a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpont igazgatója a védett őshonos magyar hidegvérű lófajta és a védett őshonos magyar parlagi szamár fajta nukleusz törzsállományainak kialakításában, fenntartásában végzett kiváló munkájáért kapott miniszteri elismerést.

Forrás: oktober23.kormany.hu

Fotó: Pixabay

Kommentek