Vándor Zsófi Quintusszal megnyerte a balatonvilágosi Grand Prix-t

Pc Bv2 6119
Első alkalommal volt helyszíne a balatonvilágosi Pulai Lovaspark az ötödik szezonját taposó Grand Prix sorozatnak. A Díjugrató Szakbizottság által biztosított másfél millió forint pénzdíjért rekord létszámú harmincegy páros állt starthoz a szeles, nyári meleg délutánon, Balatonvilágoson.

A verseny kezdete előtt a helyszínen, közösen emlékeztek meg a nemrég elhunyt öttusázó olimpiai bajnok és lovas olimpikon, Szondi Istvánról. A magas és technikás, 150 cm-es pályán sokáig nem volt hibátlan lovaglás, végül két párosnak sikerült az áhított hibátlan. A nyolc ugrásból álló összevetés pályáját egyedül a Varga Ménes lovas nője, Vándor Zsófia teljesítette hibátlanul, a bomba formában ugró Quintusszal.

A huszonkét éves hölgy, két évvel ezelőtt Ausztriában, fiatal lovas CSIO Nagydíjat nyert, most felnőtt korosztályban pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. A kiskunhalasi Füzér Gábor Le Royallal a tiszta alappálya után az összevetésben hibázott, így övé lett a második hely.

Az egy verőhibás lovasok között a további helyeket az időeredmény döntötte el, harmadik lett Czékus Zoltán Kempo Cento, negyedik Hollé Sára Clintus, ötödik ifj. Gombos László Bukfenc, hatodik Babó Szilvia PM Focus. A két forduló után a felnőtteknél a most a tizedik helyet elérő, ifj. Kövy András várhatja az első helyen a júliusi bábolnai végső fordulót, az idei év újításaként kiírt plusz bónusz Grand Prix sorozat pénzdíjáért.

 

Európa egyik legnagyobb füves talajú lovas stadionjában, St. Gallenben is loboghatott a piros-fehér-zöld zászló. Legjobb női lovasunk, Hugyecz Mariann nagyszerűen állt helyt a svájci CSIO nagydíjában. Chacco Boy-jal egy verőhibával, szép lendületes pályát lovagolt, amely a végelszámolásnál a középmezőnyt jelentette.

 

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Kommentek