Weinhardt és Sopronyi holtverseny győzelme Bábolnán

Pc 01

A bábolnai Grand Prix finálé a gyermek korosztály 125 cm-es Grand Prix-vel kezdődött vasárnap a Ménesbirtok verseny arénájában.

Erdélyi Magdolna, nemzetközi pályaépítő pályáját hat páros tudta nulla hibaponttal teljesíteni. A győztes, a leggyorsabb hiba nélküli összevetéssel Sós Attila tanítványa, a kitűnő képet mutató, Zólyomi Emma lett a szürke Rádiháza Csacsacsával.

A válogatott és a Talent program lovasa, Tóth Ninetta Conquistadorral, közel két másodperccel maradt le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról és lett második. Harmadik helyen a mórahalmi Kiss Lizanna végzett Quipara Z-vel. További helyeken, Bosits Bíborka Viadorral, Tóth Ninetta másik lovával, Planktonnal és Kotroczó Róbert lovasa, Plavecz Szabrina Aktussal osztoztak. A gyermek korosztály a Horze lovasáruház 200-200 ezer vásárlási utalványáért versenyzett. Az idei évben először összetett Grand Prix sorozat végeredménye is ki lett hirdetve, amelyet a huszonkét pontos Bosits Bíborka nyert meg, Kiskunhalas, Balatonvilágos és Bábolna után.

Második helyen az előző két forduló győztese, az Airventes, Hóman Gréta húsz ponttal és Harmadik helyen klubtársa, Pataki Anna Dorottya végzett. A gyermek korosztály negyedik helyezettje, Sólyom Bori Luca lett, míg az ötödik és hatodik helyen a két tíz pontos lovas osztozott, Zólyomi Emma és Plavecz Szabrina.

Harminchat lovas állt starthoz a Baileys Horse Feeds U25-ös Grand Prix 140 cm-es pályáján.

Az alappályát nyolc lovas lovagolta hibátlanul, amit egy hihetetlen összevetés követett. Talán Magyarországon kiemelt versenyen még sohasem fordult elő, hogy két összevető századmásodpercre azonos idővel lovagolja át a fotocella képzeletbeli célvonalát. Ezúttal a kiskunhalasi Weinhardt Virág Bognár Jen Corral és a Prosper lovas klub lovasa, Sopronyi Réka Donalddal 37,99 századmásodpercet lovagoltak.

Füzér Gábor és Szotyori Nagy Kristóf tanítványai így megosztozott a győztesnek járó pénz és tárgyjutalmakban.

A harmadik helyen a huszonegy éves Prímával Jármy Vince végzett, megelőzve Tóth Boglárkát, Claudiust és Gátfalvi Kirát Grappával. Az U25 Grand Prix hatodik helyezettje, gyors négy hibapontos lovaglással a Viktori- SE lovasa, Sólyom Sára lett Cashel. Komoly fölénnyel, huszonnégy ponttal Jármy Vincéé lett az U25 Grand Prix sorozat első helye.

A U25-ös kategóriában. 350 ezer forint összdíjazású Grand Prix sorozat második helyezettje Sopronyi Réka lett tizenhét ponttal, egy ponttal megelőzve Tóth Boglárkát és további egy ponttal Török Sándort. Két Castiliás lovas végzett az ötödik és hatodik helyeken, Burucs Barna és Mráz Tamás.

A felnőtt Grand Prix-ről a Digi 2 sportcsatorna, 22.05 órakor egy órás közvetítést ad.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Kommentek