Kovács Henri nyerő szériája a Nemzeti Lovardában

Kovacshenri quintero 1200

Tüzesen sütött le a nyári nap sugára az ég tetejéről, de ezúttal nem a juhászbojtárra, hanem a Szent Iván Hava Díjugrató Verseny pénteki indulóira a Nemzeti Lovardában.

Az első, 90 centiméteres, ideális időre megrendezett versenyszámban gyűlt össze a legnépesebb mezőny. A 38 induló legjobbja Csizmadia Csenge és Nina (Horses and Dreams SE) volt.

100 centiméteren a kezdő lovasok stílusversenyében Lóránt Attila tanítványa, Nagy-Élő Zsolna szerezte meg az elsőséget 8,1 stílusponttal Stolzarada nyergében (ELIT Lovas Klub SE). A nyitott kategória 35 főt számláló mezőnyében Oláh Viktóriának szólt a taps, aki Fetti Maximust (Sándor Lovasfarm Kft.) lovagolta.

Olah Viktoria Fetti Maximus
Oláh Viktória - Fetti Maximus

Mindössze hét páros sorakozott fel az ötéves lovak versenyszámában. Az első két helyet a Janik Anna által bemutatott lovak szerezték meg: Chiaro (tulajdonos: Szikriga Kft.) és a Qatar Z apaságú Quickstep ACG Z.

Honvédos győzelemmel zárult az ifjúsági korosztály versenyszáma: Mess Laura Izabell és Rafiki Van De Dennehoeve (Pasaréti Honvéd Lovas SE) 7,7 stílusponttal zárt az élen.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban 23 lovast láthatott a közönség. A leggyorsabb hibátlant Hegedüs Kristóf és Zsákai Cevin (Gyömrői Tövesmajor LE) hozta, maga mögé utasítva a Szabó Larissza – Bon Avenir és Csuti Szilvia – Páholy Titok párosokat.

Hegedus Kristof Zsakai Cevin
Hegedüs Kristóf - Zsákai Cevin

Az amatőr lovasoknál Papp Virág és Glodi Pom vezethette a tiszteletkört, Barnák Dóra Eszter és Papillon Van T Janshof a második, Szabó-Lódi Petra és Larron a harmadik helyen zárt.

120 centiméteres magasságú pálya várta a hatéves lovakat, itt a Gál Balázs Milán által bemutatott, Emerald van ‘T Ruytershof apaságú Emerald De Revel 8,2 ponttal szerezte meg az első helyet.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban a mezőny fele teljesítette hibátlanul Karádi László pályáját. Közülük a leggyorsabb Nemes Dorka és El Coronita (Viktor-i Sportegyesület) volt, őket a Horváth Lili – Ploona és Régely Károly – Verducha párosok követték.

Nemes Dorka El Coronita
Nemes Dorka - El Coronita

125 centiméteren szoros versenyben dőlt el az első két hely sorsa: Schád Zsófia és Nikol Heart (Berri SE) csupán néhány tized másodperccel előzte meg a Gál Balázs Milán – Emerald De Revel párost, harmadik Janik Anna és Chacezza Girl PS.

130 centiméteres magasságon hét lovas indult a nyitott és négy az U25 kategóriában. Előbbiben Kovács Henri és Quintero, utóbbiban Hegedűs Laura Lili és Clintus szerezte meg a győzelmet. A lovasoknak a versenybíróság nevében Abay Pál gratulált.

Kovacs Henri Quintero
Kovács Henri - Quintero
Hegedus Laura Lili Clintus
Hegedűs Laura Lili - Clintus

Az időjósok által szombatra ígért hidegfront meghozta az enyhülést, a nap ugyan esővel indult, de később kellemesen meleg, kissé szeles időben lovagolhattak pályára a versenyzők.

A nap első győztese Hegedüs Kristóf volt All In Van De Hogeborg Z (Gyömrői Tövesmajor LE) nyergében, második a Fabiancsics Horses SE párosa, Tóvári Eszter és Silver Touch, harmadik Bradács Kiara és Roven Remix.

A kezdő lovasok 100 centiméteres stílusversenyét kiemelkedő, 8,4 pontos eredménnyel ezen a napon is Lóránt Attila tanítványa, Nagy-Élő Zsolna nyerte Stolzarada nyergében. Második Kecskés Réka és Georgie’s For Int (7,8 pont), harmadik Orbán Gerda és Antimo (7,7 pont).

22 lovas nevezett a 105 centiméteres nyitott versenyszámra. A dobogósok között két győri párosnak is szólt a taps: Fülöp Rebeka és Cassita PJ az első, Inhaizer Julianna és Fionce (Hubertus LK Győr) pedig a harmadik helyet szerezte meg. Második Répássy Réka és Especial Music Z.

Az ifi korosztály 110 centiméteres stílusversenyáben Zajzon András tanítványa, Juhász Milla Cloudberry nyergében (Riverside LSE) kereken nyolc stílusponttal szerezte meg az elsőséget. A további dobogós sorrend: Rebman Hanna – Atlanta, Mess Laura Izabell – Rafiki Van De Dennehoeve.

Ugyanezen a magasságon a nyitott kategóriában Rebmann Hannának sikerült megszereznie a győzelmet Atlanta és a harmadik helyet pedig Alex nyergében. Második Molnár Mercédesz és Rebarbara.

Rebmann Hanna Atlanta
Rebmann Hanna - Atlanta

Az amatőr lovasok 13 főt számláló mezőnyében mindössze két hibátlan lovaglást láthatott a közönség. Közülük a gyorsabb Győrfi Bernadett volt Furioso XLVII-29 Tréfával (Lóbarátok Tököli Egyesülete), megelőzve dr. Horváth-Gódi Annát és Larima De Talma nevű kancáját. A leggyorsabb négy hibapontos lovasé, Barnák Dóra Eszteré lett a harmadik hely Papillon Van T Janshof nyergében.

120 centiméteren kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta a lovasokat. A 21 fős mezőny mindössze harmadának sikerült hibátlanul teljesítenie Karádi László pályáját. A dobogós helyezésekről árnyalatnyi időkülönbség döntött. Első lett Legenyei Pintér Sándor és Clindero (Castilia Kft.), második Barnák Dóra Eszter és Papillon Van T Janshof, harmadik Sári Mia Sarolt és Bon Cariére.

Legenyei Pinter S Clindero
Legenyei Pintér Sándor - Clindero

125 centiméteres magasságon Kovács Henri egy gyors hibátlannal halászta el a győzelmet versenytársai elől Talisman nyergében (Morris Lovas SE). Sári Mia Sarolt ezúttal egy második helyet könyvelhetett el, míg Burucs Barna és Lombard harmadikként zárt.

Kovacs Henri Talisman
Kovács Henri - Talisman

A napot egy 135 centiméteres versenyszám zárta 15 indulóval. Igazán különleges volt ez a nap az U25-ben lovagló Hegedűs Laura Lili számára, aki Clintusnak köszönhetően a kategória győzelmét is megünnepelhette születésnapja mellett. Második Kámán Nóra és Málna, harmadik Szabó Virág Noémi és Mijzelf JG.

Hegedus Laura Lili Clintus
Hegedűs Laura Lili - Clintus

A nyitott kategóriában újabb győzelmet könyvelhetett el Kovács Henri, ezúttal Quinteróval, második Bognár Dóra és Calli Top, harmadik Budai Virág és Don’t Forget Galante.

Kovacs Henri Quintero
Kovács Henri - Quintero

A verseny vasárnap 9 órától folytatódik.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek